Kıymalı enginar tarifi

Kıymalı enginar tarifi

 

Uzman doktorlar tarafından kesinlikle tüketilmesi tavsiyesinde bulunduğu enginarın olukça iştah açıcı yemeklerinden birisi olan kıymalı enginar dolması tarifini sizler için hazırladık.

Kıymalı enginar dolması gerekli malzemeler:

Yarım limon suyu, 7-8 adet enginar, 2 adet domates, 200 gram kıyma, 1 adet soğan, karabiber, tuz, pul biber, tereyağı

Üzerinin sosu için :

yemek kaşığı salça, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, su

 

Hazırlanışı:

İlk olarak iç harcını hazırlamak için kıymaya az miktarda su ilave ederek pişiriyoruz. Daha sonra tere yağını ve ince olarak soğanı kıyarak ilave edip kavuruyoruz. Domatesleri rendeleyip, baharatları da ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Pişince altını kapatıyoruz.

Enginarları temizleyerek iyice yıkıyoruz. Daha sonra limonla ovarak tencereye diziyoruz. İç kısımlarını hazırlamış olduğumuz kıymalı harçla dolduruyoruz. Bir kap içerisinde salça, sıvı yağ ve suyu karıştırıp enginarların üzerinde gezdiriyoruz. Enginarların seviyesini aşmayacak şekilde su ilave edip pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın