Kontür Makyajı İle Yüz Hatlarınızı Hayalinizdeki Görünüme Kavuşturun

Özellikle son yıllarda popülerliği gitgide artan ve birçok farklı makyaj malzemesi eşliğinde uygulanabilen kontür makyajı ile tanışmaya ne dersiniz? Bu özel makyaj tekniği sayesinde yüz hatlarınızı dilediğiniz gibi vurgulayabilir, ışık oyunlarından yararlanarak makyaj sihirlerine imza atabilirsiniz. Üstelik bu tekniği öğrenmek için fazla zaman ya da efor harcamanıza hiç gerek yok. İhtiyacınız olan tek şey, kontür makyajında kullanabileceğiniz makyaj malzemelerine ve bu makyaj tekniğinde uygulanan hamlelere göz atmak. Daha sonra ten makyajınıza yepyeni bir görünüm katabilir ve yüz hatlarınızı göz alıcı bir şekilde ön plana çıkarabilirsiniz.

Kontür Makyajı Nedir?

Öncelikle bu özel makyaj tekniğini daha yakından tanıyarak başlayalım. Cilt renginden daha açık ve koyu tonlarda ten makyajı malzemelerinden yardım alarak yüzü gölgelendirme ve aydınlatma işlemi, kontür olarak adlandırılır. Başka bir deyişle makyajınızda ışık oyunları yaratarak yüz hatlarınıza yeni bir görünüm katabilirsiniz. Örneğin, burnunuzu daha kalkık ya küçük bir görünüme kavuşturabilir ya da elmacık kemiklerinizin daha çıkık görünmesini sağlayabilirsiniz. Tekniği bir kez kavradıktan sonra, yüzünüzde hangi bölgeleri aydınlatmak ya da gölgelendirmek istediğiniz tamamen size kalmış. Tercihinizi yüz şeklinizi ya da makyaj tarzınızı baz alarak yapabilir, kusursuz bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Kontür Makyajında Hangi Makyaj Malzemeleri Kullanılır?

Bu makyaj tekniğinde kullanabileceğiniz makyaj malzemeleri birçok farklı formda sunulur. Likit, toz, krem ve stick formdaki kontür ürünleri arasından dilediğinizi seçebilirsiniz. Dilerseniz içinde birden fazla form ve renk seçeneği barındıran kontür paleti seçeneklerine de göz atabilirsiniz. Toz ürünleri, tıpkı pudralar gibi geniş bir allık ya da pudra fırçasıyla yüzünüze sürebilir ve dağıtabilirsiniz. Krem ve stick ürünleri ise cildinize ölçülü miktarda sürdükten sonra nemli bir makyaj süngeri ya da fırça yardımıyla dağıtmanız yeterlidir.

Kontür kalemi, iki ucunda açık ve koyu tonların bulunduğu krem yapıdaki ürünlerin genel adıdır. Eğer tek bir ürün eşliğinde yüzünüzü boyutlandırmak istiyorsanız kalem formundaki modelleri tercih edebilirsiniz. Sizin için en doğru tondaki ürünleri seçerken cildinizin rengini göz önünde bulundurmalısınız. Cilt tonunuzdan bir ton açık ve koyu ürünler sizin için idealdir. Böylelikle yüzünüzü boyutlandırırken oldukça doğal bir görünüm yakalayabilirsiniz. Ayrıca, concealer ve bronzer yardımıyla da yüzünüzü boyutlandırabilir, aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

Kontür Makyajı Nasıl Yapılır?

  • Kontür makyajınızı makyaj bazı, kapatıcı ve fondöten kullanımından sonra yapmalısınız. Bu sayede makyajınızın dağılmasını önleyebilirsiniz.
  • Koyu tonu yüzünüzde gölgelemek istediğiniz bölgelere, açık tonu ise vurgulamak istediğiniz noktalara uygulamalısınız.
  • İlk olarak koyu tonla başlamak, makyajınızı dağıtmayı ve yüzünüzde aydınlık bir görünüm yakalamayı kolaylaştırır.
  • Koyu tondaki makyaj malzemenizi alnınızın her iki köşesine, burun kemiğinizin yan hatlarına, burnunuzun ucuna, elmacık kemiklerinizin altına ve çene kemiğinizin iki yanına uygulayabilir ve dağıtabilirsiniz.
  • Açık tondaki makyaj ürününüzü ise alnınızın ortasına, burun kemiğinizin üstüne, burnunuzun ve çenenizin ucuna, kaş ve göz altlarınıza uyguladıktan sonra dağıtabilirsiniz.
  • Yüzünüze daha ışıltılı bir görünüm katmak için son aşamada burun kemiğinizin üstüne, burnunuzun ucuna ve elmacık kemiklerinize cilt tonunuzla uyumlu renkte bir highlighter uygulayabilirsiniz.
  • Eğer sürdüğünüz ürünleri bir makyaj fırçası yardımıyla dağıtmak istiyorsanız; sık, kısa tüylü ve açılı ten makyajı fırçalarından yardım alabilirsiniz.

İşte bu özel kontür makyaj tekniğini uygulamak ve yüzünüzde kusursuz bir görünüm yaratmak bu kadar basit! İlk etapta kulağınıza zahmetli ve çok aşamalı gelse de yalnızca birkaç hamleyle bu tekniği kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Watsons’ta yer alan NYX Professional Makeup, Revolution, Golden Rose, Miss Cop, New Well ve Rimmel London gibi seçkin markaların sunduğu sayısız ürün emrinize amade. Siz de hemen Watsons’ı ziyaret ederek kontür fiyatları ve modellerine göz atabilir, hayalinizdeki ürünlere en kısa sürede kavuşabilirsiniz.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak