KOZMETİKTE HELAL YAŞAM BİÇİMİ

Her kadın gibi muhafazakâr ve helal yaşam şeklini benimsemiş kadınlar da makyaj yapmayı ve bakımlı olmayı seviyor. Eskiden bu isteklerini yerine getirmek için doğru malzemeye ulaşma imkânı yoktu. Son dönemlerde dünya trendleri arasında helal kozmetik kavramı yükselişe geçiyor. Ve her gün daha fazla bakımlı kadın, helal kozmetik marka arayışına devam ediyor. “Helal” teriminin genellikle gıdaya referans olarak kullanıldığı düşünülürken kozmetikte bu terimin kullanılması son derece dikkat çekiyor. İslam yasalarına göre “izin verilebilir” içerikler içeren, insan vücuduna maddi ve manevi zararı olmayan, yani hayvansal ürün olmadığı ve alkol bulunmadığı anlamına gelir. Evet, bu ürünler tüketilmiyor (yenilmiyor) olsa da, birçok Müslüman kişinin vücuduna temas eden ve uygulanan şeylerin de helal standartlara uyması gerekiyor (örn. ruj gibi ürünler sürülürken istemeden olsa da tüketilme imkânı var).

 

Peki, bu tür ürünler için talep var mı? Evet, yukarda da bahsettiğimiz gibi helal terimi kozmetiğe girdiğinden beri talep alanı gelişti ve farkındalık yaratmış durumda. Instagram ve YouTube gibi sosyal medya platformlarında Bakım ve makyaj içeriği hazırlayan makyaj sanatçıları bu konuda daha da etkili oldular. Muhtemelen izlemekte olduğunuz makyaj sanatçılarının çoğu Müslüman ve diğer kadınlara ilham vermesi kaçınılmaz, bu yüzden evet, helal makyaj ürünleri talep ediliyor ve markalar buna dikkat çekiyor.

Çok yakın dönemlerde, markalar veganlar için, vücut ve ciltleri için tükettikleri ürün konusunda daha bilinçli hale gelerek vegan ürün hatları oluşturmaya başladılar. Pek çok Müslüman kadının vegan makyajını tercih etmesine rağmen, şunu unutmamalıyız vegan da olsa helal makyaj ile aynı şey değildir. Hem vegan hem de helal makyaj herhangi bir hayvansal ürün içermeyebilir ama vegan makyajı alkol içerme ihtimali çok yüksek.

En çok kullanılan Helal kozmetik markaları sizin için araştırdık:

 

AMARA

Amara Helal Kozmetik, Kuzey Amerika’daki ilk Helal kozmetik ve doğal markalardan biridir. En çok alkolsüz helal makyaj ürünleri ile biliniyor. Amara’nın ürünleri bitki bazlı ve vegan dostu. Helal kozmetik markası, renkli su geçiren oje gibi harika makyaj fırçalarına kadar geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Amara’nın özellikle organik rujları popülerdir.

 

INIKA

INIKA Organics’e başvurduğunuzda organik, kimyasal madde içermeyen ve helal sertifikalı ürünler bulabileceğiniz ürünlerdir. Avustralyalı markanın en iyi bilinen ürünleri, mineral sıvı fondötenler, organik kapatıcı ve organik vegan rujlardır. INIKA Organics geniş bir ürün yelpazesine sahiptir ve ayrıca inanılmaz bir dizi makyaj seti vardır.

 

  SAMPURE MİNERALS 

Sampure Minerals, Birleşik Krallık’ın helal sertifikalı, vejetaryen ve doğal ürünler içeren popüler helal makyaj markaları arasındadır. Ürünleri ile cildinizi harika hissettiren SAMPURE Mineral’in sıvı fondötenlerinin yanı sıra, popüler göz farı setleri de popüler ürünleri arasındadır.  FX Cosmetics, Tuesday in Love, IBA Helal care, Zahara, PHB Ethical Beauty, Inglot ve Talent Cosmetics de popöler Helal Sertifikalı makyaj markaları arasındadır.

 

Anusha Zubairy

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak