Londra Sergilerinden Stil İlhamı Alıyoruz!

Sanat ruhun gıdasıdır. Bu sayıda Şubat ayında Londra’da yer alacak ana sergilerden üçünü ele alıyoruz. Biraz sergi konularını ve sanatçılarını yakından tanıyalım:

THE EY EXHIBITION: IMPRESSIONISTS IN LONDON – Mayıs 

Tate Britain Müzesi

Adres: Millbank, Westminster, SW1P 4RG

Sergi, Fransa’da 1870-1904 yılları arasındaki travmatik dönemde sürgün edilmiş Fransız sanatçıların ve sanat simsarlarının İngiliz kültürü ile kesişmelerinin haritasını çiziyor. Sergide, izlenimcilik (Empresyonizim), modern resim sanatı öncüsü Monet ve yol arkadaşları Tissot ve Pissarro gibi birçok önemli Empresyonist sanatçının eserlerini görebilirsiniz. Empresyonizim “Sanat için Sanat” anlayışını benimsiyor. Onlara göre gerçek, kişisel izlenimlere göre değişir. Örneğin; Monet, fırça darbelerini kullanarak renk ve ışık etkisini yaratmayı başarmıştır.

MODIGLIANI – Nisan

Tate Modern Müzesi

Adres: Bankside, SE1 9TG

İtalyan sanatçı Modigliani, 1884 – 1920 tarihleri arasında yaşamış ve tüm sanat kariyeri boyunca geleneksel Afrika heykel sanatının etkilerinde yarattığı kendine has tarzda ilerlemiştir. Heykellerinde ve resimlerinde, sade formlar tercih etmiştir. Modigliani ‘‘Aradığım gerçek değil, gerçeküstü de değil sadece bilinçaltı. Beni sadece insan ilgilendiriyor çünkü yüzü, doğadaki en ulvi şey.’’ der. Şekillendirdiği zarafet dolu karakterlerine hep oval yüzler, uzun boyunlar ve iri gözler hakimdir. Sanatçının soylu ve melankolik portreleri ile Tate Modern’de tanışabilirsiniz. Sergi yolunuzun üzerinde Millenium Köprüsü’nden geçmenizi ve Thames nehir manzarasına doymanızı dilerim.

THE COME UP: CHARLES JEFFREY – Şubat sonu

NOW Gallery

Adres: The Gateway Pavilions, Peninsula Square Greenwich, SE10 0SQ

İlkbahar/Yaz 2016’dan itibaren Londra Moda Haftası’na yeni bir tat kazandıran Charles Jeffrey, kariyerine Love ve AnOther Man dergilerine sanat ve moda editörlüğü yaparak başladı. Erkek giyim sektöründeki heyecan yaratan canlı ve aykırı kimliği ise kısa sürede gönülleri fethetti. Now Galerisi’ndeki sergisi ile tasarımcı, illüstratör Charles Jeffrey’in üc boyutlu eserleri içinde bizi kendi renkli dünyasına davet ediyor.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın