Mahluta Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler

1 su bardağı mahluta ( kırmızı mercimek)
1/2 su bardağı Köftelik Bulgur
9 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
8 yemek kaşığı tereyeğı
1 büyük boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber

 

Hazırlanışı

Mahlutayı yıkayın, bulgur, su ve tuzla beraber ocağa koyun. Kaynayınca ateşi kısıp mahluta ve bulgur tamamen hamur gibi yumuşayıncaya kadar pişirin. İnce doğranmış soğanı yağla 3-4 dakika kavurun, salça ekleyip biraz daha çevirdikten sonra çorbaya ilave edin. Üzerine karabiber ve pul biber serperek, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.