Makyaj Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günlük yaşantımızın olmazsa olmazı makyaj her kadının vazgeçilmezi. Peki, makyaj yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Cevabı yazımızda…

 

ÖNCE NEMLENDİRİCİ KREMLE BAŞLA

Makyaj yapmaya başlamadan önce cildini hem makyajın zararlı etkilerinden hem de nemlendirmesi ve parlak göstermesi için önce cildine bolca nemlendirici sür. Nemlendirici seçerken kendi cilt tonuna göre almayı unutma.

FAR SÜRERKEN…

Makyajın en göz alıcı kısmına geldik… Far sürerken dikkat etmen gereken ise ten rengine uygun tonlar kullanman. Beyaz tenliysen pembe ve tonlarını esmer tenliysen kahve ve tonlarını kullanman yüzüne daha çok yakışacak. Tam tersi durumda ise beyaz tenliler daha soluk esmer tenliler ise rengi belli etmeyen bir far tercih etmiş olacaklar.

EYELİNER’ DE İSE…

Makyajın en dikkat çekici kısmı hiç şüphesiz eyeliner… Eyeliner sürerken dikkat etmen gereken ise sade bir makyaj yaptıysan ince ve kısa eyeliner çekmeye dikkat etmelisin. Abartılı bir makyaj tercih ettiysen kalın ve uzun bir eyeliner göz kamaştırıcı ve makyaja uyumlu olacaktır.

SIRA KİRPİKLERDE

Rimel sürmek ciddi iş. Rimel sürerken kesinlikle topaklanmamasına dikkat etmeli ve azar azar sürmelisiniz. Bunun yanında rimelden önce mutlaka kirpik kaldırıcı kullanmalı ve kirpiklerinize tek tek sürmelisiniz.

FONDÖTEN KULLANIRKEN

Fondöten kullanırken ise ten renginize uygun olan tonu seçmeli ve bununla birlikte kuru olmayan nemlendirici özelliğe sahip fondötenleri tercih etmelisiniz.

YANAKLARI RENKLENDİRELİM

Allık kullanırken yine ten renginize uygun tonları kullanmalısınız. Beyaz tenliyseniz pembe ve tonlarını tercih ederken esmer tenliyseniz kahve ve tonlarını tercih etmelisiniz.

DUDAKLARDA SIRA

Ruj makyajın ana görselidir. Rujsuz bir makyaj kişiyi çok ruhsuz gösterir. Bu nedenle ruj tercihinizi makyajınıza uygun olarak yapmalısınız.

 

 

 

 

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak