Makyajınızı Pudraların Kadife Dokunuşlarıyla Tamamlayın

Pudra kuşkusuz ten makyajının olmazsa olmazlarından… Makyajı sabitlemek ve son dokunuşları yapmak için ideal bir ürün. Bu üründen yararlanarak likit makyaj malzemelerinin çizgilere dolmasını engelleyebilir, cildinize kadifemsi bir görünüm kazandırabilirsiniz. İhtiyacınıza uygun ürün seçeneklerini tercih ederek makyajınızı mat dokunuşlarla tamamlayabilirsiniz. Peki hangi pudra çeşidi cildinizle uyum sağlar, hangisini nerede kullanabilirsiniz? İşte püf noktaları…

Kapatıcı Pudra Nasıl Kullanılır?

Kapatıcı seçenekler fondöten yerine kullanılabilen makyaj malzemeleridir. Cilt tonunuza uygun kapatıcı ürünler ile fondöten kullanmaya gerek duymadan leke ve kusurları etkili bir şekilde kamufle edebilirsiniz. Bu ürünler cildi matlaştırdığı için oldukça kullanışlıdır. Özellikle yağlı cilt problemi yaşıyorsanız fondöten yerine pudra seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Böylece parlama sorununu en aza indirebilirsiniz. Kapatıcı seçenekler, toz ürünlere göre daha yüksek oranda kapatıcılığa sahiptir. Basınç altında fırınlanan bu ürünler, yoğun bir kıvama sahiptir ve kompakt pudra olarak da bilinirler.

pudra
pudra

Son Dokunuşları Transparan Pudra İle Yapabilirsiniz

Transparan alternatifler makyaj sabitleyici olarak kullanılır. Bu ürünler talk pudrasına benzer ve kolaylıkla uygulanabilen bir yapıya sahiptir. Baking olarak da bilinen makyaj pişirme uygulamalarında da transparan seçeneklerden yararlanılır. Yağlı ya da karma cilt tipine sahipseniz bu üründen yararlanarak mat bir cilde kavuşabilirsiniz. Ürünü pudra fırçası ya da makyaj süngeri ile rahatlıkla uygulayabilirsiniz. GR, Powder Puff, toz ürünlerin uygulanmasını kolaylaştıran bir pudra ponponudur. Saten bandı ile rahat bir tutuş sağlayan bu ponpon ile pudranızı mükemmel bir şekilde uygulayabilirsiniz. Parlak bir görünüm yaratmak istiyorsanız bronz seçeneklerden yararlanarak cildinize hoş ışıltılar kazandırabilirsiniz. Bu ürünleri elmacık kemiklerinize uygulayarak canlı bir görünüm elde edebilirsiniz.

HD Pudralar Günlük Kullanım İçin İdeal

‘’High Definition’’ ürün seçenekleri porselen makyaj için ideal bir seçenek. Düğün, nişan ve mezuniyet partisi gibi etkinliklerde cildinize pürüzsüz ve kusursuz bir görünüm kazandırmak istiyorsanız bu ürünü tercih edebilirsiniz. HD ürünler günlük kullanım için de oldukça uygundur. Diğer ürün seçeneklerine göre daha hafif yapıya sahip olup yüksek çözünürlüklü bir görünüm yaratmaları bu ürünlerin avantajları arasında yer alıyor.

pudra1
pudra1

Ürün İçeriklerinde Neler Bulunuyor?

Pudraların içeriğinde eski zamanlarda pirinç unu bulunuyordu. Kozmetik teknolojisinin gelişmesiyle birlikte günümüzde talk, nişasta, çinko ve kalsiyum karbonat gibi maddeler kullanılıyor. Renklendirici ve parfüm de tercih edilebiliyor. Bazı ürünler güneş koruyucu ve anti-aging özellikli maddeler de barındırıyor.

Pudra Kullanımında Püf Noktalar

Tercih ettiğiniz ürün türüne göre farklı teknikler kullanmalısınız. Böylece ürün cildinizle daha kolay bütünleşir. Toz ürünleri kapağa çok az döküp tombik pudra fırçası ya da sünger ile uygulayabilirsiniz. Sıkıştırılmış (kompakt) ürünler kullanıyorsanız ince makyaj süngerleri kullanabilirsiniz. Cildiniz kuru yapıdaysa makyaj öncesinde mutlaka cildinizi nemlendirmeniz gerekir. Aksi halde ürün ciltte topaklanma yapabilir ve yeterince iyi bir şekilde dağılmayabilir. Nemlendirici kullanarak ürünün ciltte daha uzun süre kalmasını sağlayabilirsiniz. Yağlı bir cilde sahipseniz bu ürün seçenekleri özellikle T bölgesi için iyi bir matlaştırıcıdır. Bu ürünler cildinizdeki fazla yağı emerek kadife dokusu kazandırır. Ürünün maske gibi görünmemesi için az miktarda ürün kullanmaya dikkat etmelisiniz. Kalın bir tabaka uygulamak cildin donuk görünmesine neden olur. Bu nedenle yüzün her bölgesine ince bir kat halinde uygulama yapmalısınız. Pudra fiyatları ise en az ürün çeşidi kadar geniş bir yelpazeye sahiptir.

Golden Rose’un pudra seçenekleri ile makyajınızı kusursuz hale getirebilirsiniz. GR kompakt, toz ve HD ürünleri ile ihtiyacınıza uygun tüm seçenekleri uygun fiyat avantajları ile beğeninize sunuyor. Cilt tipinize ve cilt tonunuza en uygun seçeneklerle makyajınızı kadifemsi dokunuşlarla tamamlamaya hazırsanız, hemen Golden Rose‘a uğrayın.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın