Maya Maskesi Nedir: Maya Maskesi Nelere İyi Gelir?

Geçmişten Günümüze Maya Maskeleri

Yüzyıllardır saç ve cilt bakımında kullanılan maya maskeleri, içerisinde barındığı vitaminler ile cilde doğal ve sağlıklı bir görünüm vermekte. Kuru ve yaş olarak kullanılabilen maya, cilt problemlerinde etkili bir yöntem olarak uygulanıyor. Maya maskeleri,  doğal yöntemlerle sağlıklı ve güzel bir cilde kavuşmak isteyenlerin sık sık başvurduğu bir çözüm yöntemi. Bütün cilt tiplerinin genel problemlerinden olan sivilce, leke, siyah noktalarda etkili bir çözüm sunan maya maskeleri hakkında her şeyi sizler için düzenledik.

maya maskesi nelere iyi gelir
maya maskesi nelere iyi gelir

Maya Maskesi Nedir?

Tarih boyunca en faydalı besinlerden biri olan maya, yiyecek ve içecek çeşitlerinde kullanılmasının yanı sıra cilt bakımında da kullanılır. Maya maskeleri içeriğinde protein, B2 ve B6 vitaminleri cilt bakımına ve hücre yenilenmesine yardımcı olur.  Diğer taraftan maya maskeleri cilde nem katmasının yanında yağ dengesini de korur. Kuru ciltlerin de kullanabileceği maya maskesi cildi derinlemesine temizleyerek akne oluşumunu engeller.

Maya Maskesi Faydaları Nelerdir?

  • Maya maskeleri yağlı ciltlere uygulandığında yağ oranını dengeleyerek nemlendirir.
  • Kuru ciltlere uygulandığında ise ciltteki pullanmayı ortadan kaldırır ve nem verir.
  • Yağlı ve kuru ciltlerde sivilce ve siyah noktalarından kurtulmak isteyenler için etkili bir yöntemdir.
  • Cildi besleyip nem katmasından dolayı kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur ve yaşlanma etkilerini geciktirir.
  • Cilt lekelerine uygulandığı takdirde cilt lekelerinin açılmasında yardımcı olur. Ayrıca güneş yanığını yok etmekte de oldukça etkilidir.
  • İçerisindeki B2 vitamininden dolayı egzama gibi cilt hastalıklarının tedavilerine destek olur ve cildin yenilenmesini sağlar.
  • Cildi bakterilerden ve toksinlerden koruyarak antioksidan etkisi gösterir.
  • Saç içinde kullanılabilen maya maskesi, saçtaki yağlanmanın, cansızlığın ve solgunluğun önüne geçer.

Cilt İçin Maya Maskesi Nasıl Yapılır?

  1. Yağlı Ciltler İçin Maya Maskesi Tarifi

2 tatlı kaşığı maya ve 2 tatlı kaşığı limon suyu karıştırılıp yüze masaj yapılarak uygulanır. 15 dakika yüzde bekletilen maske, ardından su ile temizlenir.

  1. Kuru Ciltler İçin Yaş Maya Maskesi Tarifi

1 yumurta, 1 tane yaş maya ve 1 tane E vitamini kapsülü cam bir kasede karıştırılıp masaj yaparak yüze uygulanır. 10-15 dakika bekletilmesinin ardından cildinizi yıkayarak durulayın.

  1. Cilt Lekelerine Karşı Maya Maskesi Tarifi

1 yemek kaşığı su, 1 çay kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı maya karıştırılarak yüze sürülür ve 10 dakika bekletildikten sonra yıkanılır.

  1. Kırışıklıklara Karşı Maya Maskesi Tarifi

1 tatlı kaşığı elma suyu, 1 tatlı kaşığı süt ve 1 tatlı kaşığı mayayı cam bir kaseye koyarak karıştırın. Maskeyi cildinize sürüp 15 dakika bekletin ve soğuk suyla yıkayarak temizleyin. Bu maske cildinizde şok etkisi yaratacağından dolayı cildinizi sıkılaştıracaktır.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın