Mısırlı pilav tarifi

Mısırlı pilav tarifi

 

Mısırlı pilavımızı için ihtiyacımızı olan malzemeler:

2 su bardağı pirinç
Mısır konserve (ufak boy)
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
3 su bardağı su
Sıvıyağ
Tuz, karabiber

Mısırlı Pilav Tarifi

Pirinçlerimizi tuz ilave ettiğimiz ılık şu içersinde yarım saat bekletelim.

Beklemiş olan pirinçlerimizi daha sonra süzgeç yardımıyla suyun altında yıkayalım ve süzelim.

İstediğimiz ebattaki tenceremizin içersine sıvı yağımız ile birlikte prinçlerimizi ilave ederek kavuralım.

Orta ateşte kavurduğumuz pirinçlerimizin üzerine tuz ve bulyon et ya da tavuk suyu ve 3 bardak suyumuzu da ilave ederek kapağını kapatıyoruz. (Pirinç ölçüsü genelde 1’e 1,5 öldüğü için 2 bardak pirinç, 3 bardak su şeklinde yazdım ancak her pirincin suyu çekmesi farklı olduğu için siz bu ayarı kendiniz değiştirebilirsiniz)

Pişmiş pilavımız demlenirken biz bir tava içersinde sıvı yağımızı koyarak ufak küp seklinde doğradığımız soğan ve kırmızı biberimizi kavuruyoruz.

Pilavımız demlendikten ve soğan ile kırmızı biberimiz hafif pişirildikten sonra pilavımız tabaklara koyarak üzerine hazırlamış olduğumuz kırmızı biber, soğan ve konserve mısırımızı ilave ederek servis yapıyoruz. (isteğe göre dilerseniz mısır, soğan ve kırmızı biberi pilavınız ile karıştırarakta servis yapabilirsiniz.) Afiyet olsun

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın