Muhafazakar Elbise Modelleri

Muhafazakar elbise modelleri günlük hayatta kadınlar tarafından sıklıkla kullanılan elbiseler, tesettür giyim için de oldukça talep görmektedir. Gerek günlük yaşamda gerekse davetlerde doğru kombin yapıldığı takdirde elbiseler ile göz alıcı şıklık elde edilmektedir. Bu manada her yıl tasarımcılar birbirinden farklı abiye ve günlük elbise modellerini tesettür giyim tercih edenlerin beğenisine sunmaktadır.

Yaz mevsiminin geldiği dönemlerde elbiseler genellikle açık renkler ve ince kumaşlardan tercih edilirken havaların soğuması ile birlikte daha koyu renkli elbiseler tercih edilmektedir.

Bilindiği üzere muhafazakar giyim için kumaş türü önemli olduğundan dolayı hem mevsime uyum sağlayan hem de vücut hatlarını ortaya çıkarmayan kumaşlar daha çok kullanılmaktadır.

Tesettür Giyim Abiye Elbise

Tesettür elbise modelleri genellikle dört mevsim kullanılabilecek kumaşlarda üretilmektedir. Bu sezon sıklıkla tercih edilen elbise modellerine bakıldığında şifon ve püskül detaylı elbiseler göze çarpmaktadır. Eğer tercih edilen elbise fazla detaya ve gösterişe sahip ise bu elbise için seçilecek başörtüsü düz renklerde olmalıdır. Bunun için eşarp yerine düz şal kullanılması daha doğrudur. Genellikle siyah renk şallar birçok elbiseye uyum sağladığından dolayı tesettür giyim modacıları tarafından sıklıkla önerilmektedir.

Abiye elbise denilince akla süsün ve gösterişin ağırlıkta olduğu elbiseler geldiğinden dolayı elbise haricinde geriye kalan parçaların buna göre seçilmesi gerekir. Ayakkabı, çanta, aksesuar elbiseyi tamamlayacak şekilde kullanılmalı, eğer elbisenin gösterişi fazla ise aksesuar kullanmaktan kaçınılmalıdır. Abiye elbiseleri gölgede bırakacak aksesuarlardan uzak durulması tavsiye edilmektedir.

muhafazakar-elbise-modelleri3

Büyük Beden Elbise

Büyük beden giyimde kıyafet bulmak biraz daha sıkıntılı olmaktadır. Bu durum tesettür giyim için de geçerli olmakla birlikte genellikle fazla kiloları örten kıyafetler tercih edilmelidir. Büyük beden tesettür giyim için elbise tercih ederken vücut hatlarını saklayan, daha bol elbiseler seçilmelidir. Bu konuda şifon elbiseler kurtarıcı nitelik taşır. Eğer kilolu olan kısım vücudun üst bölgesinde ise bele oturan elbiseler yerine bol kesim elbiseler kullanılmalıdır. Ancak bacak bölgesi kilolu olan kişiler için alt kısmı kabarık modellerin kullanılması tavsiye edilmektedir. Böylelikle tesettür büyük beden için de rahatlıkla şıklık sağlanabilir.

Tesettür Elbise Önerileri

Tesettür elbise modelleri bayanların daha şık ve zarif bir görüntüye sahip olmasına yardımcı olur. Elbisenin kullanılacağı yere göre doğru tercih yapılmalı, mevsime uygun renklere sahip elbiseler giyilmelidir. Günlük kullanım için elbiselerde rahatlık ön planda tutulmalıdır. Hareketi kısıtlamayan ve aynı zamanda son moda olan elbiseler bayanlar tarafından severek kullanılmaktadır.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak