Muhafazakar Otel Nedir: Muhafazakar Otel Kriterleri Nelerdir?

Toplumun her kesiminden insanlar yılın belli dönemlerinde dinlenmek veya eğlenmek amacıyla tatil yapmak isterler. Ancak tatil kavramı sosyal çevre, aile ortamı ve ekonomik durumlardan dolayı farklılık gösterir. Kimileri deniz, kum ve güneş tatili tercih edebilirken, kimileri de doğa ve kültür tatilleri tercih edebilir. Muhafazakarlar ise hassasiyetlerinden dolayı uygun olmayan durumlardan kaçınmak için İslami hassasiyetlere önem veren otelleri tercih ediyorlar. Muhafazakar tatil anlayışının kriterlerini sizler için araştırarak hazırladık.

Muhafazakar Tatil Anlayışı Nedir?

İslami oteller kadın ve erkeklerin dini inançları doğrultusunda tatillerini yapabilecekleri yerlerdir. İslami oteller sadece muhafazakarlar için değil aileler için de oldukça uygundur. Muhafazakar otel anlayışı İslamiyet’in emir ve yasaklarına dikkat eden otellerdir. Ayrıca İslami oteller alkolsüz içecek sunumları, helal şartlara uygun olan konaklama imkanı ve bay ve bayan ayrı yüzme ve dinlenme alanlarından dolayı muhafazakar çevrede çokça tercih edilmektedir.

Muhafazakar Otel Kriterleri Nelerdir?

  • Muhafazakar kesime hitap eden otellerin en belirleyici kriteri ibadete ve ibadet yerlerine önem vermesi.
  • Tercih edilecek muhafazakar otellerin helal turizm sertifikası olduğundan emin olunması gerekir.
  • Helal otel anlayışında içki ve dine aykırı olan yiyeceklerden uzak bir mutfağın olması gereklidir.
  • Muhafazakar otel anlayışında ezan saatlerine hassasiyet gösterilmeli ve programlamalar da bu doğrultu da yapılmalıdır.
  • İslami otellerde haremlik-selamlık ayrımına dikkat edilmelidir. Otellerde ortak alan olan havuz ve eğlence yerlerinde kadın ve erkeklerin ayrı bölgeleri olmalıdır.
  • Otel odaların da Kur’an-ı Kerim, tespih, seccade, namaz eşarbı ve çorabı gibi eşyalar olmalıdır.
  • Muhafazakar insanların hoşuna gidecek dini etkinliklerin olması önemlidir.
  • Kadın, erkek ve aileler için ayrı yemek salonları olmalıdır. Ayrıca garsonların da bu şekilde tercih edilmesi önemlidir.
  • Muhafazakar otellerde et kesimlerinin İslami usullere uygun olarak yapıldığından emin olunmalıdır.
Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak