Neden Pancar Yemeliyiz?

Tadı ile hangi yemeğin ya da salatanın içerisine girerse onun lezzetini patlatan, rengi ile göze de hitap eden sunumlar yaratan pancar, sağlık açısından da çok faydalıdır. İşte rengi ile gönülleri fetheden pancarın faydaları…

*Pancar; başta potasyum, magnezyum, posa, fosfor, demir, A vitamini, C vitamini, B vitaminleri, beta karoten ve folik asit açısından oldukça zengin bir yiyecektir.

*Pancar, zengin antioksidan maddeler barındırır.

*İçerisinde barındırdığı beta karoten, lutein ve zeaksantin karotenoidleri sayesinde yaşlanmayı geciktirir, vücut dinçliğini arttırır.

*Pancara kırmızı rengini veren betalain aynı zamanda antioksidan, anti-enflamatuvar ve detoks etkisi gösteren bir içeriktir. Ancak eğer pancarı uzun süre kaynatırsanız içerisindeki bu madde azalır ve pancarın antioksidan etkileri kaybolmaya başlar.

*Pancar, bağışıklık sistemi dostudur ve kan yapımını destekler.

*Pancar aynı zamanda sindirimi kolaylaştırır ve kabızlık sorunu yaşayanlara da iyi gelir.

* Kalp sağlığı için birebirdir.

*Pancar, kansızlık (anemi) tedavisinde oldukça etkili doğal besinlerden birisidir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak