Nefis Ağlayan Pasta Tarifi

Ağlayan Pasta Tarifi

Üzerinden göz yaşı damlası gibi süzülmekte olan çikolata sosu, oldukça yumuşaklıktaki keki ve arasında krem şanti ile tatlı krizlerine son veren nefis ağlayan pasta tarifi sizlerle.

Ağlayan pasta için gerekli malzemeler:

4 Adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, 4 yemek kaşığı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 1 adet vanilya, 1 adet kabartma tozu

Islak kek için :

1 su bardağı süt

Üzeri için :

2 paket krem şanti, 1,5 su bardağı süt

Çikolata sosu için :

1 paket çikolata sosu, 2 su bardağı süt

Hazırlanışı :

Bir kap içerisine yumurtaları kırarak şekerimizi ilave ederek köpürtüyoruz. Diğer kek malzemelerini de sırası ile ekleyerek iyice çırpıyoruz. Daha sonra cam fırın tepsisini yağlayarak boşaltıyoruz. 170 derece ısıda önceden hazırlanmış fırında yarım saat kadar pişiyoruz.

Fırından çıkarılmasından sonra 1 su bardağı soğuk süt ile ıslatıyoruz. Krem şantiyi mikserde çırparak bozdolabına beklemeye alıyoruz. Çikolata sosunu ise 2 su bardağı süt ile pişirim yaparak hazırlıyoruz.

Kekler soğumasından sonra dolaptaki krem şantiyi üzerine sürüyoruz. Yine çikolata sosunu üzerine boşaltıyoruz.

Afiyet olsun 🙂

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak