Obezite Cerrahisi ile Kaç Ayda İdeal Vücut Kitle Endeksine Ulaşılır?

Dünya genelinde obezite pek çok insanın sağlığını tehdit eden bir sağlık sorunu. Obezite günümüzdeki beslenme alışkanlıkları ve hazır gıdaların yoğun tüketimi sebebi ile her yaştan insanda görülebiliyor. Obezite cerrahisi de son yıllarda diyet ve spor ile kilo veremeyen, yeme sorunları olan ve kilosu sebebi ile ciddi sağlık sorunları yaşayan kişilerin sağlıklı kilolarına dönmelerine yardımcı olmak için çok fazla tercih ediliyor. Obezite cerrahisi ile elde edilen sonuçları ve sürece dair merak edilenleri Obezite ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Fatih Korkmaz ile konuştuk.

 

Kısa Sürede İlerleme Kaydetmek Mümkün

 

Obezite cerrahisinde farklı yaklaşımlar var ve bu yaklaşımlar arasında kişinin durumunun değerlendirmesine uygun olarak seçimler yapılması gerekiyor. Hasta özelinde yapılan doğru seçimler elbette hastanın da kilo verme motivasyonun olması ile etkili sonuçlar almamıza olanak sağlıyor. Obezite cerrahisinde tüp mide ameliyatı, gastrik bypass ameliyatı, RYN gastrik bypass ameliyatı ve mini gastrik bypass ameliyatı olmak üzere farklı cerrahi yöntemleri kişinin durumuna göre tercih ediyoruz. Bu operasyonlar sonrasında kişinin mevcut kilosuna bağlı olarak ilk ay çok ciddi bir kilo kaybı elde edilmesi mümkün oluyor. Obezite cerrahisi geçiren hastalarda ilk 6 ay en çok kilo kaybının yaşandığı dönem ve pek çok hastamız bu dönemde büyük miktarlarda kilo vererek hem kilo verme motivasyonlarını koruyor hem de obeziteye bağlı pek çok sağlık sorununda düzelme başlaması ile daha aktif ve sağlıklı bir yaşama adım atıyorlar. Kilo verme süreci 18 aya kadar devam edebiliyor. Bu süreçte kişinin diyetine ne kadar özen gösterdiği, hareketliliği ve elbette süreçteki psikolojisi büyük bir öneme sahip.

 

Operasyon Sonrası Hastaların Yaklaşımı Önemli

 

Obezite cerrahisi kilo vermek isteyen ya da kilo vermesi zorunluluk haline gelen kişilerin süreçte tokluk hissini çok kolay bir şekilde yaşamasını sağlama temeline dayanan teknikler içeriyor. Ancak süreçte kişinin psikolojisinin önemi çok fazla. Obezite sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam gibi nedenlere bağlı olarak meydana gelebilse de obezitenin arkasında psikolojik sorunlar ve travmalar da olabiliyor. Bu nedenle kısa sürede etkili sonuçlar alabilmek adına operasyon sonrasında mutlaka psikolojik destek alınmasını da öneriyoruz.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın