Mucizevi Gençlik İksiri; Ozon Terapisi Nedir?

Estetik trendleri ne olursa olsun genç hissetmek ve sağlıklı gençlik hali dış görünüş trendlerinin bir tık önüne geçiyor. Çünkü içten gelen iyilik hali, enerji ve vücudumuz için yaptığımız değerli yatırımlar bizi her anlamda iyi hissettiriyor. Gökhan Haytoğlu Kliniği’nden Medikal Estetik ve Tamamlayıcı Tıp Hekimi Dr. Ezgi Eryılmaz : ozon tedavisinin hem bağışıklık sistemimizi desteklemesi hem de metabolizma hızımızı arttırması ve dolaşımımıza olan olumlu etkileri sayesinde, mucizevi bir gençlik iksiri olarak karşımıza çıktığını anlatarak, yapay ve şişirilmiş olan birçok tedavi protokolüne adeta ‘Ben gerçeğim!’ diyerek kafa tuttuğunu belirtti.

Ezgi Eryılmaz
Ezgi Eryılmaz

Peki nedir bu ozon ve nasıl böyle bir etki sağlıyor?

Üç atomlu Oksijen molekülünden oluşan ozon gazı, kişinin kendi kanı ile birleşince birçok kimyasal tepkime sonucunda kişinin kendi bağışıklık sisteminin sağlıklı ve doğal bir şekilde güçlenmesini sağlıyor. Yani vücudumuzun kendi savunmasını kendisinin arttırmasını sağlıyor. Bu sayede tüm organ ve sistemlerimizin çok daha sağlıklı ve zinde çalışmasını sağlıyor. Yani aslında birçok hastalıkta kökten çözüme ulaşmamıza yardımcı oluyor. Yılların ve günümüz şartlarının getirdiği toksik yük ile başa çıkmamızda bağışıklık sistemimizi ciddi şekilde güçlendirdiği için yılların izlerinin oluşmasına engel oluyor. Bu da daha genç ve kaliteli bir cilt ve vücuda sağlıklı bir şekilde ulaşmamızı sağlıyor.

ozon terapisi
ozon terapisi

Medikal estetikte kullanımı ve diğer tedavileri güçlendirici etkisi nedir?

Medikal estetik dendiğinde aslında dış görünüşle ilgileniyoruz ve temel olarak iki konuya yoğunlaşıyoruz. Görselde önemli olan iki şey. Biri cilt ve yüz güzelliği; diğeri ise vücut güzelliği yani aslında fit olmak. İşte ozonun aslında bu iki önemsediğimiz konuya muhteşem etkileri var. Tüm vücut metabolizma hızını arttırarak çok daha sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi destekliyor. Dolaşımı düzenlemesi ve bağışıklık sistemimize olan katkıları sayesinde toksinlerle mücadelemizi arttırarak cilt kalitesini ve gençliğini korumayı sağlıyor, aynı zamanda selülit ve çatlak gibi inatçı problemlerden mucizevi şekilde kurtulmamızı sağlıyor. Yani aslında bir taşta birçok kuş vurmuş oluyoruz.

Kronik yorgunluk sendromu, bağırsak rahatsızlıkları, şeker hastalığı, tansiyon hastalığı, akut/ kronik ağrılar gibi birçok hastalığın destek tedavisinde farklı metotlarla ve kişiye özel düzenlediğimiz tedavi protokolleri ile uyguladığımız ozon terapiyi well-aging ve anti-aging ‘ te; yani sağlıklı yaş alma ve genç kalma protokollerinde tedavilerimize ekleyerek muhteşem sonuçlara ulaşıyoruz.

ozon terapi ile hücrelerinizi yenileyin
ozon terapi ile hücrelerinizi yenileyin

Tek seferde işe yarar mı? Yoksa devamlılık gerektiren bir tedavi midir? Nasıl uygulanır?

Tek seferde etkili olmaz çünkü vücudun kendi kendini tedavi etmesini sağlar. Bu yüzden devamlılık sonuç alma açısından önemlidir. Kişiye özel farklı bir uygulama methodu veya hastalığa ya da kişiye ait farklı bir özellik yok ise, well-aging alanında, 12 seanslık kürler şeklinde uyguluyoruz. Haftada 1 / 2 kez kişinin kendi kanı alınarak ve aynı damar yolundan kişiye verilerek uygulanan bu yöntem yaklaşık 15 dakika sürer ve ağrı, acı  hissettirmeyen çok konforlu bir yöntemdir.

Ozon Terapiyi Herkese uygulanabilir mi? uygulanmayan durumlar nelerdir?

Hamilelere, zehirli guatr hastalarına ve bazı enzim eksiliği olan kişilere uygulanmayan bu yöntem diğer tüm kişilere güvenilir ellerde uygulanabilir, hiçbir yan etkisi ve sakıncası yoktur.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak