Parfüm Nasıl Seçilir: Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Neler

Parfüm Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Parfüm, yıllardan beri günlük makyajın bir tamamlayıcısı olarak tanınmaktadır. Parfümün büyük bir dikkatle seçilmesi gerekir. Eğer, arkadaşınızda hoşunuza giden bir kokuyu, kendi cildinizde denemeden alırsanız hatalı hareket etmiş olabilirsiniz. Çünkü herkesin kendine özgü bir ten kokusu vardır. Sürülen parfüm bu kokuyla karışarak etrafa yayılır. İşte bu yüzden her parfüm, her tende aynı kokuyu vermez. Bunun için parfüm seçilirken çok titiz davranmalı ve koku cilde sürülerek denenmelidir.

Cilde Göre Parfüm Seçimi Nasıl Olmalı

Yukarıda parfümü seçerken teninizin kendisine has kokusunun öneminden bahsetmiştik. Koku seçerken dikkat edilecek ikinci bir nokta da mevsimler ve kıyafettir. Kışın bir gece toplantısına giderken giydiğiniz tuvalet ve oranın atmosferinde sizden yayılan güzel bir koku, yazın, poplin elbiselerle yaptığınız bir piknikte çok ağır gelip, hoşa gitmeyebilir. Yazın sıcak günlerinde, bahar havasını taşıyan serinletici kokular tercih edilmelidir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın