Paris Haute Couture Haftasına Yakın Bakış

Moda haftalarının en ihtişamlısı, büyük bir merakla beklenen Paris Haute Couture haftası başladı. Dünyaca ünlü birçok marka ve tasarımcının koleksiyonlarını sunduğu haftayı mercek altına almaya ne dersiniz?

CHRISTIAN DIOR

Haute couture’ün sadece ağır ve kabarık elbiselerden oluşmadığını kanıtlayan Dior koleksiyonu, Maria Grazia Chiuri öncülüğünde harika bir defile gerçekleştirdi. Zarif, sade ve şıklığından asla ödün vermeyen Dior kadını; heykelsi bir görünüm sunuyor. Siyah, lacivert, gri ve toprak tonlarından yeşile uzanan renk skalası yanında bildiğiniz klasik Dior takımları da yine bu koleksiyondaki yerini alıyor. Mankenlerin başlarındaki zarif ve tül detaylı mini şapkalar ise look’ları tamamlayan en şık detaylardandı.

CHANEL

Karl Lagerfeld’in ¨Oldukça Paris ve fazlasıyla Fransız¨ sözüyle tanımladığı 2018 Sonbahar Haute Couture koleksiyonu, her zamanki gibi moda şöleni yaşattı. Her defilesinde farklı bir konsept ile dekor şovu yapan Lagerfeld, bu kez defile alanını eski Paris sokaklarına çevirmişti. 18 yaşında Paris’e taşınan tasarımcının dekorda verdiği nostaljik Paris detayları, iyisiyle kötüsüyle büyük bir Paris aşkını anlatıyor. Koleksiyonun koyu tonlarından oluşan parçaları Paris’in o zamanki karamsar durumuna; klasik takımlar ve Chanel ile özdeşleşen tüvit kumaşlar Parizyen stiline, dikkat çeken şık detaylar ise Paris’in tam bir moda başkenti olmasına işaret ediyor.

Bilekte biten topuklu botlar, kol ve eteklerde görülen yırtmaçlar, etek ve kol uçlarında uçuşan tüyler, metalik yansımalara eşlik eden parıltılar Chanel koleksiyonundan dikkat çeken detaylar ise bize gelecek trendler hakkında ipucu veriyor…

GIAMBATTISTA VALLI

Yeni fikirleri, genç müşterilerini önemsediğini her fırsatta dile getiren Giambattista Valli, bu koleksiyonuyla dediklerini doğruluyor. Her parçasıyla gönülleri fetheden koleksiyonda dikkat çeken detaylar arasında ise bellere kondurulan fiyonklar, mankenlerin başlarından geçirilen şık danteller, Valli ile özdeşleşen kabarık ve renkli elbiseler, kıyafetlerin kol ve etek uçlarında yer alan tüy detaylar ve kemerler bulunuyor.

VALENTINO

Hafızalara kazınan, yerleri süpüren uzun ve bol Valentino couture elbiseler, yeni koleksiyonda da başrolde. Muhteşem renk uyumları, renkli ve kalın eyeliner’lar, pelerinler, el işçiliği yüksek takımlar ve onlara eşlik eden başlıklar koleksiyonun diğer detayları arasında…

ARMANI PRIVE

Rafine şıklığın en güvenilir adreslerinden Armani Prive, sade ama aynı zamanda şıklığın altını çizen tasarımları ile göz doldurdu. Ceket-pantolon, ceket-etek takımları ve couture elbiseleri tamamlayan büyük takılar ise görülmeye değer.

Gözde Nur Bayar

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak