Türkiye’de spor kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla
2014 yılında Olimpik Anneler projesini başlatan P&G Türkiye, destek verdiği sporcu ve anne sayısını 36’ya yükseltti. Projenin 10. Yılına 1 kala “Umutla Paris 2024” için hazırlanan P&G,
sporun birleştirici ve iyileştirici gücünü deprem bölgesine taşıyor. Depremin ilk gününden bu yana kişisel bakım ve hijyen markalarının insiyatifleriyle bölgeye destek olan P&G, başlattığı ‘Umut Evi’ hareketinin bir adımı olarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliği ile Olimpiyat umudunu depremzedelerle buluşturmak amacıyla bölgede spor okulu açmaya hazırlanıyor.
“Çocuğuna spor yaptıran her anne olimpik annedir” diyerek 2014 yılında başlatılan ‘Olimpik Anneler Projesi’ ile şu ana kadar 24 bin anneye eğitim verdiklerini ve 330 bin spor ekipmanı sağladıklarını belirten P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı
Tankut Turnaoğlu, “Bu yıl Olimpiyat sponsorluğumuzun bir açılımı olarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliğiyle bölgede açacağımız spor okulu sayesinde afet bölgesinde çocuklara bedensel, zihinsel ve ruhsal açıdan daha sağlıklı bir hayat için fırsat eşitliği sunmuş olacağız.
Sporun yanı sıra sağlık, eğitim, temel ihtiyaçlar gibi birçok alanda depremzedelerin hayatına daha uzun soluklu çalışmalarla ‘iyilik ve umutla’ dokunmaya devam edeceğiz” dedi.
İnovatif ürünleri yanı sıra topluma katkı projeleriyle “hayatı iyileştirmeyi” ilke edinen P&G, spordan eğitime, sağlıktan sürdürülebilirliğe her alanda değerli çalışmalara imza atıyor. Sporun bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişime verdiği katkıdan yola çıkarak çocukların ve gençlerin daha fazla spor yapmasını sağlamak amacıyla 2014 yılında Olimpik Anneler Projesi’ni başlatan P&G, 9 yılda spor kültürünün gelişmesi yanı sıra olimpik branşlara olan ilginin de artmasına katkı sağladı.
“Depremzedeler için Umutla Paris 2024’e” temalı basın toplantısı, P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu’nun ev sahipliğinde, Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin’ın açılış konuşmasıyla, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ve Olimpik Anneler ile milli sporcuların katılımıyla gerçekleşti. Davette, Turnaoğlu ve Gündoğan ile milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ve annesi Duygu Çakıroğlu, milli güreşçi Kerem Kamal ve annesi Şükran Kamal’ın konuşmacı olarak yer aldığı bir panel de gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü milli basketbolcu, televizyon sunucusu, spor yöneticisi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Üyesi Şükran Albayrak üstlendi. Panelde bugüne kadar proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ve sporun yaygınlaşmasında annelerin rolü ele alındı.