Puantiye İstilası!

“Puantiye deseni için yanlış zaman kavramı yoktur” demişti Marc Jacobs, ve bu sezon yine hitler arasında olan bu parça popülerliğini koruyor. Potikareyi tahtından eden puantiye, romantik bluzlardan aksesuarlara ve retro parçalara kadar gardırobumuzun şık parçalarındandır. Muhtemelen bizi 50’ler zarafetine götürdüğü için zamansız klasikler arasında yer alıyor. Peki hangi puantiyeli parçalar daha kolay kombinlenir?

PUANTİYE ELBİSE DOLABINIZIN KLASİK SİMGESİ OLSUN

 

80’lerin en sevilen puantiye elbisesi 2018de de kadınların gölünü fethetmiş durumda.  Klasik retro havası katan bir puantiye elbise demek yaz kış demeden ofis toplantılarından, haftasonu kombini ve düğüne kadar olan her türlü etkinlikte imdadınıza ilk yetişecek parça demek. Her sezon olduğu gibi bu sezon da puantiyeli elbiseler klasik siyah beyaz desenden ziyade farklı renk seçeneği, mini ya da iri puantiyeler gibi fazla tercih sunuyor.

PUANTİYE DESENLİ BLUZ..

 

Puantiye deseni ilk ortaya çıktığı dönem 1960 yılları trendine uygun balon kollu bluz ve belden oturmalı hanımcık bir etek şeklinde dönemin asil kadınları tarafından giyilirdi. Puantiyeli bluz-Etek ikilisi zaman aşımına uğramış olsa da Puantiyeli Bluz-pantolon yerini aldı. 2018 İlkbahar/ Yaz puantiye trendinde etek kısıtlaması olmadan balon kol üstleri herhangi model pantolon ile kombinleyerek şık bir görüntü ve o zarafeti yakalayabilirsiniz. Puantiye desenli bir üst ile mavi kot etek veya p antolon giymek kombinize düz renkten daha fazla canlılık katıyor.

PUANTİYE DESENLİ AKSESUARLARI ÖN PLANA ÇIKARIN

Puantiye desenli bir kıyafet giydiğinizde ya da aksesuar taktığınızda diğer her şeyi düz renk giymenizde fayda var böylelikle puantiye deseni ön planda olacak ve dikkat o noktaya çekilecek. Düz renk bir elbisenin yanında puantiye desenli bir şal ve eşarp hem çok şık gösterir hem de göz yorucu bir görüntü yaymamış olursunuz.

Anusha Zubairy

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın