Pürüzsüz Bir Cilde Nasıl Sahip Olabilirsiniz?

Pürüzsüz Bir Cilde Nasıl Kavuşulur?

Kadınların güzel görünümleri denildiğinde ilk olarak akıllara gelen ciltlerinin pürüzsüz ve ipeksi bir görünüşe kavuşması için yapılması ve yapılmaması gerekenler sizlerin de hayallerinizin gerçek olmasını sağlayabilir.

Pürüzsüz Bir Cilde Sahip Olmak İçin

Kadınlar için yılın her mevsiminde farklı cilt bakım kürleri ve ürünleri kullanılabileceği gibi uzmanlar cilt tipine göre uygulamaların her zaman daha iyi sonuçlar vereceğini ifade etmektedirler. Vücudumuzda bir çok organımızı riske eden ve kalıcı hasarlar veren alkol, sigara alışkanlığı cildimizi riske eden en önemli sorunların başında gelmektedir. Sigara içen kadınlarda cilt kuruluğu, kırışıklık gibi sorunların yaşanması kaçınılmaz olmakla birlikte bu kötü alışkanlığı bırakamıyorsanız mutlaka E ve C vitamini almanız bir nebze olsun oluşan olumsuz etkileri minimize etmenizi sağlayabilir. Alkol sağlığınızı riske eden başka bir zararlı ürün olmakla birlikte karaciğerin alkolü vücuttan atmak için sıvı ve su harcayacağını bunun da ciltte kurumaya neden olacağını unutmamanız gerekmektedir.

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Yapılması Gerekenler

Düzenli uyku alışkanlığı teninizin taze ve canlı görünmesini sağlayacak önemli bir faktör olmakla birlikte istirahatinizi yaptığınız ortamın şartları da önemlidir. Yatak odanızın havası kuru ise son yıllarda hayli ilgi gören bir ürün olan nem arttırıcı cihazlardan edinmeniz çok faydalı olacaktır. Aynı zamanda düz yastıkta uyumanız cildinizde oluşabilecek kırışıkların önüne geçmenizi sağlayacaktır. Güneşin olumsuz ışınlarına korumasız olarak maruz kalmanız cildinizdeki sarkmaya ve kırışıklığa neden olacağı gibi hayallerinizdeki pürüzsüz cilde kavuşmanızda çok zor olacaktır. Fast food restoranlarda hazırlanan kızarmış yiyecekler aşırı ısıya maruz kaldığından cildinize zararı dokunacak ve hücre ölümüne neden olacaktır.

Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için yapılması gerekenleri üstte sizlere sunduktan sonra cildinizi rüyalarınızı süsleyen hale getirmek içinde uzmanların sizler önerdiği püf noktalarını paylaşıyoruz. Pürüzsüz cilde sahip olmanın yolları arasında ilk olarak vücudumuzun ihtiyaç duyduğu antioksidan deposu A, C, E vitaminlerini almayı ihmal etmemenizi öneririz. Pratik olarak iş yerinizde veya evinizde yapacağınız ıhlamur çayı cildin temizlenmesini ve kan dolaşımının düzene girmesini saplayacaktır. Omega 3 yağ asitleri cildinizin pürüzsüz bir görünüme kavuşmasında etkili olacağı gibi ceviz, fındık, badem özellikle sizlere tavsiye edilmektedir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak