Revizyon Burun Ameliyatı Sizi Korkutmasın!

Burun estetiği operasyonlarından sonra ikinci bir estetik operasyon ihtiyacının ortaya çıkabileceğini söyleyen Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Yazar, Kulaktan veya kaburga kıkırdağından yapılan revizyon burun ameliyatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Revizyon burun ameliyatlarının çoğu zaman cerrahın deneyimlerinden ya da yeteneğinden bağımsız olduğunu dile getiren Prof. Dr. Şükrü Yazar, şu ifadeleri kullandı:

“Dokunun nasıl tepki verdiği, kişinin operasyon sonucu ile ilgili beklentilerine kavuşup kavuşmadığı, operasyon sonrasında burun bölgesinin korunamaması gibi nedenlerden dolayı revizyon gerekebilir. Aynı bölgeye ikinci kez yapılan her operasyon revizyon olarak adlandırılmaz. Burun estetiği operasyonlarında ilk ya da prime ameliyat çok önemlidir. Bu operasyonda cerrahın gösterdiği hassasiyete rağmen ikinci bir operasyon gerekebilir. Gereklilikle birlikte ilk operasyondan beklenilenlere sadık kalınarak aynı cerrah tarafından yapılan operasyon revizyon burun estetiği olarak adlandırılır.”

 

KIKIRDAK KULLANIMI

Revizyon burun estetiği operasyonlarında kıkırdak eklemek ya da ufak törpülemeler yapmanın gerekli olabileceğine vurgu yapan Prof. Dr. Yazar, kıkırdak eklemek gerektiğinde ilk olarak operasyonda burun içerisinde yeterince kıkırdak bırakılıp bırakılmadığına bakılması gerektiğini ifade etti. Yazar, burun içerisinde yeterince kıkırdak varsa cerrahi olarak bu kıkırdakların kullanılmasının öncelikli olduğunu, ancak ilk operasyon sonunda burun içerisinde yeterince kıkırdak kalmadıysa ihtiyaca göre kulaktan ya da kaburgadan kıkırdak alınabileceğini belirtti.

Revizyon burun estetiği için kulaktan kıkırdak alınacağı zaman kulak önünden ya da arkasından ufak bir kesi ile kıkırdağın alınabileceğini dile getiren Prof. Dr. Yazar, orta ve iç kulak kısmından alınan kıkırdakların burunda kullanabileceğini dile getirerek şöyle konuştu:

“Kulaktan kıkırdak alma işlemi sonucunda herhangi bir şekilde iz kalması ya da kulak bölgesinde estetik bir sorun oluşması oldukça düşük bir ihtimaldir. Eğer kulaktan alınacak kıkırdak revizyon için yeterli değilse kıkırdak almak için kaburga tercih edilir. Kaburgadan kıkırdak almak için göğüs duvarına kesi açılır ve bölgeden kıkırdak alma işlemi gerçekleştirilir. Kulaktan kıkırdak almak komplikasyon açısından çok daha elverişli olduğundan tercih edilse de yetersiz kalınan durumlar olabilir. Hasta ve cerrah bu noktada iki kulaktan kıkırdak alınmasını da tercih edebilir. Bu sayede daha fazla kıkırdak elde edilebileceği için kaburgadan alınacak kıkırdağa ihtiyaç ortadan kaldırabilir.”

 

REVİZYON BURUN ESTETİĞİ NASIL SONUÇ VERİR?

Prof. Dr. Şükrü Yazar, primer burun estetiği operasyonlarından önce hastanın operasyon sonrasında nasıl bir görünüme sahip olacağını net bir şekilde görmenin mümkün olduğunu, görüntüleme yöntemleri sayesinde %90 ve üzerinde benzerlik prime estetik operasyonlar için yakalanabileceğini söyledi.

Revizyon burun estetiği operasyonlarının planlanan görünümü daha başarılı bir şekilde elde etmek ve beklenen sonucu almak için yapıldığına dikkat çeken Yazar,  “Ancak bu operasyonlarda kıkırdak ihtiyacına göre meydana gelen değişkenlerden dolayı prime operasyonlara göre kesin bir görüntüyü önceden elde etmek mümkün değildir. İlk operasyonu istediği gibi geçmeyen hastaların bu durumu pek çok insanın yaşadığını ve düzeltilebilir olduğunu bilmeleri gerekmektedir. Mutlaka cerrahın önerdiği görünüme sadık kalmaya çalışmak ve burun – yüz yapısına uygun bir müdahale istemek de operasyonun başarısı açısından etkili olacaktır.” dedi.

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın