Ruj, Far ve Maskara Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Makyaj malzemeleri içinde tüm seçeneklerin farklı bir etkisi, aurası var. Yüzde en çok dikkat çeken bölgeler içinde yer alan dudaklarda, ruj seçimi bu anlamda önemli. Buna ek olarak iddialı bir yüz makyajı için maskara ve far paleti seçimine de dikkat etmek gerekiyor. İyi makyaj ürünü satın alabilmek kadar, ürünleri doğru bir şekilde kullanabilmek de önemli. Peki ruj, maskara ya da far paleti gibi ürünler nasıl kullanılmalı, nelere dikkat edilmelidir?

Ruj İle Makyaja Tamamlayıcı Dokunuş

Kadınların en çok tercih ettiği makyaj ürünü içinde yer alan ruj, iddialı bir görünüm için tercih edilen bir ürün. Güzelliği ortaya koymak için, bakımlı ve iddialı duruşa sahip olmak için tercih edilebilecek ruj seçenekleri ister kalıcı ister kısa süreli uygulamalar için tercih edilsin, doğru ruj teknikleri ile uygulanmalıdır. Ruj sürmek önemli olduğu kadar, dudak bakımını doğru bir şekilde yapmak ve dudakları ruja hazır hale getirmek de önemlidir. Bu anlamda kurumuş dudaklara ruj sürmeden önce peeling ile ölü deriler alınabilir. Dudak kalemi ise ruj uygulamasında diğer önemli bir konu. Dudakların uzun süre boyunca canlı görünmesini isteyenler için dudak kalemleri harika bir etki yaratmaktadır. Makyaj konseptinize bağlı olarak ruj rengi seçimi de diğer önemli bir konu.

Maskara İle Gözleri Ön Plana Çıkarın

Makyaj konseptiniz ne olursa olsun, en çok ön plana çıkan yapı her zaman gözlerdir. Göz makyajını doğru bir şekilde yapmanın yolu ise doğru ürünleri iyi bir şekilde uygulamaktan geçer. Maskara bu konuda en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Gözleri ön plana çıkaran maskara, içerdiği önemli etkiyle hem gözleri hem de kirpikleri bir adım öne çıkarmaktadır. Kirpikler için en iyi maskarayı seçerken hem kirpik yapısı, hem tercih ettiğiniz makyaj konsepti önem taşıyor. Kirpik tipinize göre ve cilt yapınıza göre en uygun maskara seçimi ile harika makyaj yapabilirsiniz.

Tarzınızı Yansıtan Rengi Keşfedin

Makyaj yaparken, göz kapaklarının rengi en önemli tamamlayıcı unsurlar içinde yer alıyor. Kimi zaman doğal ten renginde ve doğal renkleri tercih ediyor, kimi zaman ise özel günlerde, davetlerde gözleri ön plana çıkaracak seçimler yapabiliyoruz. Far paleti, o gün tercih ettiğiniz makyaj formuna göre en iyi makyajı yapmanızı sağlayan deneyimi sunuyor. Birden çok renk içeren far paleti içinde doğru bitiş uygulamaları için ya da allık, bronzer gibi ihtiyaçlar için aradığınız renkleri bulabilirsiniz. Far paletleri içinde hem açık, hem koyu hem de ara tonları bulmak mümkündür. Ciltte bir kat astar oluşturduktan sonra uygulanabilecek far paletleri, en iyi makyaj uygulamasını kolay bir şekilde yapmanızı sağlayacak.

Far paletinin yanı sıra maskara ve ruj seçeneklerinde en iyi ürün alternatiflerini, MM Kozmetik online satış sitesinde indirimli olarak keşfedebilirsiniz.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak