Sabah Sporu Egzersizlerinin Faydaları Nelerdir?

Sağlıklı yaşam için beslenmenin yanı sıra düzenli olarak egzersizlerin yapılması beden sağlığı açısından oldukça önemli. Günün ilk saatlerinde yapılan sabah sporu güne daha enerjik ve hazır bir şekilde başlamanızda yardımcı olmasının yanı sıra sağlığınız açısında da birçok faydası oluyor. Aysha okurları için hazırladığımız yazımızda sabah sporu egzersizlerinin faydalarını sizler için derledik.

sabah sporunun faydaları nelerdir
sabah sporunun faydaları nelerdir

Sabah erken saatlerde kahvaltıdan önce yapılan egzersizler sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzının önemli bir parçasıdır. Sağlığınız açısından oldukça yararlı olan bu tür uygulamaların alışkanlık haline getirilmesi kilo verilmesi, kolay yağ yakımı ve metabolizma hızını arttırıcı etkilere sahiptir. Ayrıca dinç ve enerjik olabileceğiniz ve fit kalabileceğiniz güzel bir gün için sabah sporunun etkili performansından yararlanabilirsiniz.

Sabah Sporu Yapmanın Faydaları Nelerdir?

  • Günün erken saatlerinde kahvaltıdan önce yapılan egzersizler yağ yakımı için uygulanabilecek en ideal yöntemlerden biridir. Ayrıca bu zaman dilimi yağ yakımı için değerlendirilebilecek en uygun saattir.
  • Günün yeni başladığı bu saatlerde oksijen, nem, gün ışığı ve ısı değerleri cildiniz için en optimum seviyede olur. Bu saatlerde gözeneklerinizin ve cildinizin ihtiyaç duyduğu nem ve oksijen alınabilir.
  • Gece yapılan egzersizler uyku kalitenizi adrenalindeki artış nedeniyle olumsuz etkiler ancak sabah yapılan egzersizler uyku kalitenizin artmasına neden olacaktır.
  • Erken saatlerde yapılan egzersizler daha fazla endorfin salgılamanıza neden olacağından dolayı depresyondan uzak durmanıza destek olur.
  • Günün ilk saatlerinde yapılan egzersizlerin en büyük avantajlarından biri metabolizma hızını ciddi bir şekilde arttırmasıdır.

Sabah Sporu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Sabah sporunuzu yaparken kalbinizi zorlamamaya dikkat edin. Günün ilk saatlerinde evde veya dışarıda yapılan egzersiz, yürüyüş veya koşunun sizi zorlamamasına dikkat edin.
  • Sabah egzersizlerinizi yaptıktan sonra mutlaka kahvaltı yaparak tükettiğiniz enerjiyi toparlayın. Doğru besinlerle yani protein ağırlıklı beslenmeniz sizi uzun süre tok tutacaktır.
  • Sabah egzersizinize başlamadan önce esneme hareketleri yaparak sporunuza vücudunuzu hazırlayın. Ayrıca esneme hareketleri ile incinmelerin ve sakatlanmaların önüne geçebilirsiniz.
Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak