Saç Tamiri Ondan Sorulur

Türkiye’ye ‘Saç Tamiri’ sloganını getiren Ahmet Çoban ile mesleğe başlama hikayesini, kendi kurduğu Garage Hair Repair Studio’da uygulanan uygulamaları konuştuk…  

Sizi diğer kuaförlerden ayıran yepyeni uygulamaları hayata geçirdiğiniz Garage Hair Repair Studio’yu kurdunuz. Böyle bir stüdyo kurma fikri nasıl ortaya çıktı?

Garage Hair Repair Studio, mesleğe başladığım dönemden itibaren kuaförlük sektöründe gözlemlediğim tüm noksanları ve  artıları harmanlayarak oluşturduğum bir vizyon ile kuruldu. Alıştığımız kuaförlük anlayışı beni mutlu etmiyordu, çünkü müşterileri yeterince mutlu etmiyordu. Benim yola çıkarken fikrim şuydu; hem eksikleri gidereyim müşteri memnuniyeti sağlayayım hem de beklentinin üzerine çıkarak onlara yeni bir anlayış sunayım.

Türkiye’nin ilk kuaför çıkışlı saç ürünleri markası Garage Organics’in kurucusu olduğunuzu biliyoruz. Bize kuaförlük mesleğine başlamaya nasıl karar verdiğinizi anlatabilir misiniz?

Kuaförlük, aslında çok genç yaşında ailemin yönlendirmesi ile edindiğim bir meslek oldu. Ama ben de tanıdıkça, deneyim edindikçe çok sevdim. Gözlem, deneysellik, araştırmacılık, pozitif insan ilişkileri gibi yönlerim ile çok iyi uyum sağladı. Bir de günün sonunda insanları mutlu etmiş oluyorsunuz, böylesine direkt etkisini gördüğünüz sayılı meslek vardır.

Saç uygulamalarına getirdiğiniz yeni yorumlar ile epey beğeni topluyorsunuz. Garage Hair Repair Studio’da ne gibi uygulamalar yapıyorsunuz?

Garage Hair Repair Studio’dan da önceydi benim kendime has bir uygulama “menü”m olmalı diye düşündüm. Çünkü büyük markalar ve büyüme vizyonunda olanlar böyle yapıyorlar. Özellikle dünyaca ünlü, başarı kazanmış kahve zincirlerini bu konuda çok başarılı buluyordum. Ben de tüm geliştirdiğim, özel yorumlar kattığım özgün uygulamaları müşterilerime farklı bir menü ile sunuyorum. Bunlar arasında müşterilerimizin artık klasikleşen favorileriden, saç rengini doğal geçişlerle açtığımız Brushlight, saçlara sağlığını geri kazandıran uzun dönemli Sakinleştirici Bakım, çöl tonlarındaki kızıl uygulamamız Desert red, pigmentasyon, transparan boya ve Kurşuni ile Toffeebrown gibi renklerimiz var.

Sosyal medyada da oldukça takip edilen ve beğenilen bir isimsiniz. Sizi diğer meslektaşlarınızdan ayıran noktalar neler?

Sosyal medyayı kendi alanımda ilk kullanan isimlerden biriyim. Bu anlamda birçok meslektaşıma da yol göstermiş olmaktan mutluluk duyuyorum. Sanırım paylaşımlarımızdaki samimiyet, yaptığımız uygulamaları düzenli olarak müşterimizle paylaşmak ve bunların yanı sıra Blog gibi bugünün popüler araçlarını düzenli ve bilgilendirici olarak kullanmamız bizi ayıran noktalardan sanırım. garageorganic.com hergün birçok insanın saçları ve yeni saç uygulamaları hakkında bilgi almak için girdiği kuaförlük alanında nadir projelerden biri.

2018 yılında Türkiye’nin En İyi Bayan Kuaförü Zincir Markası ve En İyi Çıkış Yakalayan İş Adamı ödüllerine layık görüldünüz. Başarınızın sırrını neye bağlıyorsunuz?

İşime duyduğum sevgi ve disiplinli çalışmama bağlıyorum. Ayrıca güzel bir ekip kurdum. Her gün gelişen bu ekibin en alttan, en üst seviyeye kadar özverili çalışmaları başarımızı arttırıyor. Ben de kendimi ve markamı geliştirmek için sürekli denemeye ve kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

 

 

Sektörünüze yenilik katarak 20 dakikalık kişisel danışmanlık randevu sistemini geliştirdiniz. Bize biraz bundan bahsedebilir misiniz?

Tabii, 20 dakikalık özel randevu sistemimiz yine kuaförlük sektörünün hizmet alanında gördüğüm bir eksiklikten doğdu. Müşterimiz bize ilk defa geldiği zaman ne yaptırmak istediğine uygulama alanına geçmeden önce benimle yaptığı bu birebir görüşme sonrasında geçiyor. Bu görüşmede hem hayalindeki saçı öğrenme fırsatım oluyor hem de kendisine yüz şekline, kemik yapısına, kişisel tarzına ve kendi renklerine en uygun uygulamaları öneriyorum. Böylece uygulama öncesinde birbirimizi anlamış oluyoruz ve kötü sürprizler yaşanmıyor. Sonraki ziyaretleri için kendisine de işlemlerini takip edebileceği “Garage Hair Repair Studio” takip kartı veriyoruz. Bu da sanırım yine ilklerden biri meslekte. Ayrıca çoğu uygulamanın garanti süreleri var.

Türkiyeye Saç Tamiri sloganını getiren kişisiniz. Peki saç tamiri uygulamalarında nelere dikkat ediyorsunuz? Uygulamalarda kendi ürünlerinizi mi kullanıyorsunuz?

Saç tamiri derken saçın renklerinden, sağlığına ve kesimine farklı birçok alana müdahale ediyoruz. Yani bu sadece bakımdan öte bir şey. Diyelim ki saçlarınıza açma işlemi uygulandı fakat doğru geçişler uygulanmadı ya da dip ile diğer kısımların renkleri birbirine uyumsuz veya yüzünüzü son derece sert gösteren bir renk ya da kesim yapıldı. Tüm bu hataları tamir ediyoruz. Ayrıca sakinleştirici ya da organik bakım ile saçlarınıza tekrar sağlık kazandırıyoruz. Uygulamalarınız çoğunluğunda farklı amaçlarla kendi markamız olan Cosmos Organic sertifikalı Garage Organics ürünlerini kullanıyoruz.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak