Sağlığı Tehdit Eden Kıyafetler Risk Yaratıyor!

Kıyafet alırken mutlaka herkesin öncelikli düşüncesi üzerinde nasıl duracağı. Ardından fiyatı da yine düşündüren etkenlerden biri.

Peki satın alacak olduğunuz kıyafetin kumaşı ne derece sağlıklı hiç düşündünüz mü? Aktif bir anket yapılmış değil fakat günümüzde bir anket yapılacak olsa eminiz bu ankette önemsenen değerler arasında kumaş türünün sağlığına dikkat etmek son sırada yer alır. Çünkü hiç birimiz kıyafet alırken kumaş türünün sağlıklı olup olmadığını düşünmüyoruz.

Günümüzde çok sayıda markası olmayan kıyafet üretimi gerçekleştiriliyor. Bunların üzerinde kanserojen madde taşıyan veya cildi olumsuz etkileyebilecek etken maddeler yer alabiliyor.

Özellikle ucuz olarak satışa sunulan çok sayıda ürünün bu riski taşıdığını belirtmemiz gerekir. Ve tabi Çin pazarından gelen uygun fiyatlı kıyafetler de nitekim aynı riski içeriyor. Özellikle son yıllarda popüler olan yurt dışı alışveriş siteleri risk taşıyan kıyafetlerin satışını yapabiliyor.

Peki hangi kumaşlar bizim sağlığımızı tehdit eder? Örneğin Nano kumaş sağlığı tehdit eden içeriğe sahiptir. Toksin oluşumunu tetikleyen nano kumaş, organlarınızı olumsuz etkileyebilir. Formaldehit veya kırışmayan kumaşlar da yine tehdit edici kumaş türlerinden diyebiliriz.

Yukarıda verdiğimiz örnekler aslında arttırılabilir. Burada önemli olan unsur kıyafet alırken kumaşına dikkat etmeniz. Kıyafet sadece giydiğimiz eşya olara kdeğerlendirilmemeli, sağlığımız açısından da önemli olduğu düşünülerek satı nalınmalıdır. Aksi taktirde fizyolojik problemlerin ortaya çıkması muhtemel olacaktır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın