Şakak Dolgusu İle Daha Genç Bir Yüz

Şakak dolgusu ile daha genç bir yüz…

Temporal (şakak) bölge, yüzün üst üçte birinde, periorbital bölgenin lateralindeki alandır. Bu bölge kemikler tarafından çevrelenen bir çukurdur. Çukur alttan üste sırasıyla; kemik doku, temporal kas dokusu, derin bağ doku, yüzeyse bağ doku, deri altı yağ dokusu ve en üstte deriden oluşur. Üst yüzde daralmalara ve yüz genelinde şekil bozukluğu ile sarkmalara yol açan şakaklardaki hacim kayıpları hyaluronik asit dolgu ile sosyal hayatta kesintiye yol açmadan 15-20 dakika içinde giderilebilir.

Medikal Estetik Doktoru Yasemin Savaş

Medikal Estetik Doktoru Yasemin Savaş
Medikal Estetik Doktoru Yasemin Savaş

YAŞLANMA İLE ŞAKAKLARDA NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLER OLUR?

Yaşlanma değişikliklerinin birçoğu, yüz hacmindeki değişiklikleri gözlemleyerek anlaşılabilir. Yaşla birlikte, çukur kemik tabanında çökme, derialtı yağ dokusunda erime, deride sarkma ve incelme olur. Bazı yüzler, yukarıdan aşağıya düzensiz de olsa, kilo alırlar. Diğer yüzler yaşlandıkça zayıflar. Şakaklar yüzün ve gözlerin iki yanında yer alır. Kaşların ucu, şakakların önünde biter ve üst kenar, alnınızı ortalar. Yaşlanma sürecinde hepimiz şakaklarımızdan hacim kaybediyoruz. Şakaklar aşağıya inerken, bu etki yüzün üst kısmını gözle görülür bir şekilde daraltılmasıyla birlikte, gözlerin şakak alanına düştüğü gözle görünür bir kısalma ve kaşın düşmesidir. Şakakların çökmesi, hacim kaybetmesi, yaşlanma sürecinin doğal bir parçasıdır. Yumuşak doku ve kemik erir, kas ve bağ dokularınız değişir. Bu, şakak bölgesinde daha az yapısal desteğe yol açar, bu da kıvrımlar, kırışıklıklar ve hacim kaybı ile sonuçlanır.

ŞAKAK DOLGUSU İLE NEYİ HEDEFLEMELİYİZ?

kaş dolgusu
kaş dolgusu

Şakaklar yüz simetrisinde çok önemli rol oynar. Zamanla bu bölgede oluşacak çökme, yüz simetrisini bozar,yüze sağlıksız bir görünüm verir.İşte bu alana yapılacak dolgudaki amaç, sadece kayıp hacmi yerine koymaktır. Böylece yüzdeki kemiksi görünüm yok olur. Şakak çukuru ile elmacık arasındaki devamlılık sağlanır.

ŞAKAK DOLGUSU NASIL UYGULANIR?

Dolgu tedavisi, şakak tedavisi için çok etkilidir. Şakaklarınızı yeniden şekillendirmek ve eski hacmini geri kazandırmak için dolgu enjeksiyonları kullanılır. Göz bölgeniz ve şakak alanınız gibi cildinizin ince ve pürüzsüzlüğünün kritik olduğu alanlarda daha ince dolgu maddelerinin kullanımı tercih edilir. Şakaklar için dolgu tedavisi iğne ya da kanül yardımıyla uygulanır.

ŞAKAK DOLGUSU KİMLER İÇİN UYGUNDUR?

Şakak çökmesi genellikle 20’lerin ortalarında başlar ve 40’lı yaşlarda daha belirgin hale gelir. Düzenli egzersiz, iyi beslenme ve spor gibi faktörlere bağlı olarak şakak bölgesi yaşlanma süreci ve çökmesi farklılık gösterebilir. Bazen de yapısal olarak bu bölgeler de yaşdan bağımsız olarak çökükler olabilir. Bu çöküklükler, yaşlandıkça geniş bir alın, dar şakaklar ve dar yanaklar nedeniyle çok daha belirgin bir hale gelebilir.

Şakak dolgusu nedir
Şakak dolgusu nedir

ŞAKAK DOLGUSU SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ NASILDIR?

İşlem 15-20 dk sürer. Kişi işlem sonrasında sosyal hayatına hızlıca devam edebilir. Şakak dolgusundan sonra, etkisini hemen görmek mümkündür. Yüz anında toparlar ama tam oturması 15-20 gündür.

ŞAKAK DOLGUSUNUN KALICILIĞI NE KADARDIR?

Şakak dolgusu uygulamasının ömrü yaşa, kişinin metabolizmasına, mevcut hastalığı olup olmamasına, kişinin sosyal yaşamına ve dolgu ürününün türüne bağlı olarak değişiklik gösterir. Genellikle kalıcılığı ortalama 9- 12 aya kadar sürebilir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak