Şal Bağlarken Nelere Dikkat Edilmeli: Şalın Önü Nasıl Düzgün Durur?

Şal Bağlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şalların daha rahat olması ve yapılırken eşarplara göre daha rahat şekil alması son dönemlerde şal kullanımının artmasına neden olmuştur. Ancak kumaş seçiminin yanlış yapılması gibi hatalardan dolayı şal bağlamada sıkıntı çekilebiliyor. Şal yapımına başlamadan önce şalımızı yüzümüzün formuna uygun bir şekilde yapılması gerektiğini hatırlatalım. Bu yazımızda sizler için şal bağlanırken dikkat edilmesi gerekenleri ve ipuçlarını sıraladık.

alın önü nasıl düzgün durur
alın önü nasıl düzgün durur

Şal Kumaşı Seçimi

Seçtiğimiz şalın kumaşı ve kumaş kalitesi şalın duruşu için en temel nokta. Şal kumaşının yumuşak formda olması uygulanabilirliği açısından size kolaylık sağlar. Kalın ve tok duruşlu şalları tercih etmeniz durumunda istediğiniz görünüme kavuşmakta zorlanmazsınız. Ancak kaygan ve naif kumaşlar başınızda istediğiniz gibi durmaz ve size gün içerisinde zorluk çıkarır. İpek şallar ise harika bir görüntü verir fakat bunun için biraz zaman harcamak gerekir.

Bonesiz Şal Olmaz

Şal kumaşına karar verilmesinin ardından diğer önemli nokta ise bone kullanımıdır. Çünkü bone kullanılmadığı durumlarda örtmek istediğimiz saçlarımız gözükür. Bone takmayarak da gözükmemesi için çok dikkatli olabilirsiniz ancak bütün saçın gözükmesi veya tek bir telin gözükmesi arasında fark yoktur. Rabbimizin bu şekilde emrettiğini unutmayarak ona uygun hareket etmek gerekir.

Kapatmak İçin İğne Şart

Şal yapımında dikkat edilmesi geren bir diğer kısım ise iğne kullanımıdır. Seçtiğimiz şal kumaşı her ne kadar tok ve kaygan olsa da boyun kısmını örtmek için mutlaka kullanılmalıdır. Ayrıca şalın daha düzgün durması için üst kısma ve yan kısımlara da iğne vurulabilir. Boğazınızın ve boynuzun açılmaması için iğne kullanımı önemlidir. Hassas olan ipek şallarda iğne kullanarak kumaşı deforme etmek istemezseniz mıknatıs ile çenenizin altından kumaşı birbirine tutturulabilir. Mıknatıs ürününü tesettür ürünlerinin satıldığı mağazalarda bulabilirsiniz.

Şal Önü Nasıl Sivri Yapılır?

Şal kullanımında kumaş, bone ve iğne sorunları halledildikten sonra şalı yaparken takıldığımız bir diğer nokta da önünün sivri yapılmasıdır. Bunun için seçtiğimiz kumaş önem arz etmektedir. Diğer kumaş çeşitlerine göre daha tok duran twill ipek ve tafta gibi kumaşlar tercih edilebilir. Şalınızı başınıza attıktan sonra iğne takmadan önce üst kısmını elinizle üçgen yapın ve iki taraftan kıvırarak bağlayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Topuz Yapmadan Eşarp Nasıl Bağlanır?

Eşarp Topuzu Nasıl Yapılır: Eşarp Topuzu Yapımı

Eşarp Nasıl Bağlanır: Kolay Eşarp Yapımı

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın