Seda’nın Bavulu: Amsterdam, Budapeşte, Santorini, Kapadokya, Salda Gölü

Seda’nın Bavulu

Merhabalar, ben Seda Aydın ARSLAN (@bysedaaydin); yaklaşık 4 yıldır aktif olarak Instagram kullanıyorum. Gezdiğim, gördüğüm yerlerde yapmış olduğum kombinleri ve yaşama dair birçok tavsiyeyi sosyal medyada takipçilerimle paylaşıyorum. Yeni yerler keşfetmek, seyahat etmek benim için ayrı bir öneme sahip; kendimi daha mutlu hissediyorum ve farklı mekanlarda huzur buluyorum. Seyahatlerimin yanı sıra Instagram üzerinde tanıtım çalışmalarını ve kıyafet kombinlerimi farklı yerlerde tanıtarak; takipçilerimi hem bilgilendirmek hem de tavsiyelerde bulunmak beni mutlu ediyor.

Bu yazıda yeni bir seyahat rotası belirlerken nasıl hazırlandığım ve kıyafet seçimlerimle alakalı bazı tavsiyelerde bulunacağım. Özellikle yurtdışı seyahatlerimde valizler dolusu kıyafetler değil, rahat gezebileceğim kombinlerden oluşan ufak bir valiz yeterli oluyor. Mümkün oldukça topuklu ayakkabılardan uzak durmaya ve rahat spor ayakkabılar tercih etmeye çalışıyorum. Özellikle Amsterdam, Budapeşte, Santorini gibi yürüyerek gezilen şehirlerde günlük 15 kilometre yürümek gerekebiliyor.

Sosyal medyada görsellik oldukça önemli, insanlara paylaştığınız fotoğraflarla birçok şeyi anlatabiliyorsunuz. Örneğin; Amsterdam’ın bisiklet, su kanalları ve kahverengi binalarla anlatıldığı bir resim karesi bazen bir şehrin özeti olabiliyor. Sosyal medyada dolaşırken dikkatimizi çeken bir fotoğraf gördüğümüzde “Buraya gitsek mi?” diyoruz ve gideceğimiz rotayı araştırmaya başlıyoruz.

Eşimle beraber rotaları belirledikten sonra, en çok ziyaret edilen popüler yerlerini ve güzel kareler çıkarabileceğimiz diğer alanlarını inceliyoruz. Bunun yanı sıra daha önce ziyaret eden insanların paylaşmış oldukları fotoğraflar güzel bir ilham kaynağı. Şehrin sokaklarına, kafelerine ve yapılacak aktivitelerine çok vakit ayırıp araştırıyoruz; yola çıkmadan ziyaret edeceğimiz noktaları haritamda işaretliyoruz. Çünkü anlamadan, anlatmak pek mümkün değil.

Ziyaret edilecek noktaların renk tonları ve dokusuna göre, orada giyilecek kıyafet ve kombinlerin seçimini yapıyorum.

Yurtdışı Rotalar: Budapeşte, Santorini, Amsterdam

Yurtiçi Rotalar: Kapadokya, Salda Gölü

Mavi ve Beyazın Rotası: Santorini

Yunanistan’ın en güzel adası Santorini’nin mavi ve beyaz güzelliğine; beyaz renkli kıyafetler, kendini belli eden canlı bir turuncunun gün batımıyla uyumu bambaşka bir kare çıkarıyor ortaya. İki gün gibi kısa bir sürede Santorini adasını rahatlıkla gezebilirsiniz.

seda santorini 1
seda santorini 1
seda santorini 2
seda santorini 2

Yaşayan Tarih: Budapeşte

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’nin tarih kokan rengine; kendini belli eden zıt renkli bir kırmızı uyum sağlıyor. Budapeşte, gündüzün yaşayan tarihi ve akşamın nehir ışıklarıyla beni en çok etkileyen şehirlerden birisi; siz de çok seveceksiniz.

seda budapest 2
seda budapest 2
seda budapest 1
seda budapest 1

(Balıkçılar Tabyası)

Klasik Bir Avrupa Şehri: Amsterdam

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın bisikletli su kanalları ve kahverengi binalarına siyah ve beyaz tonları tercih ettim. Kombinlerime spor bir hava katması için şapkalar ekledim. Dam Meydanı, Vondelpark ve müzeleri bisikletinizle iki-üç günde gezebilirsiniz.

seda amsterdam 2
seda amsterdam 2
seda amsterdam 1
seda amsterdam 1

Taş Dokusu İle Kapadokya

Nevşehir / Kapadokya’nın taş dokusuna uyumlu kahve/beyaz ikilisi; kendini belli eden kırmızı elbise ve kürklü kabanımla kombinlerimi oluşturdum. Soğuk havalarda eldivensiz olmaz, kombinlerinize ayrı bir şıklık katar. Peri bacaları, gün doğumundaki balon turu ve mağara evleriyle Kapadokya, Türkiye’de en çok ziyaret edilen turistik yerlerden.

Türkiye’nin Maldivleri: Salda

Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Burdur / Salda Gölü’nde 1 günlük bir kamp maceramızın ardından, sabahın erken saatlerinde gölün berrak suyu ile çektiğimiz kare. Tüm gün rahat gezebileceğim ve göle girebileceğim haşema ve pareo ile kombinimi oluşturdum. Ege’ye yolunuz düşerse Burdur üzerinden Salda’ya mutlaka uğrayın.

seda salda
seda salda

Valizimde olmazsa olmazlar;

  • Fotoğraf Makinesi
  • Makyaj Çantası
  • Seyahat Ütüsü
  • Powerbank
  • Kitap
  • Bisküvi, Çubuk kraker vb.
  • Ağrı kesici
Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın