Sedanın Bavulu: Haftasonu Stilim..

Haftasonu stilim…

Hafta sonu kombini deyince aklıma rahat edebileceğim spor ve şık kıyafetler geliyor. Dolabımda bulunan rahat; ama bir o kadar da şık ve renkli kombinler. Çoğunlukla haftasonunu şehir dışı ya da yurt dışında geçiriyorum. Bu yazımda hareketli haftasonlarında, kombinlerimi nasıl hazırladığımı ve detaylarını anlatacağım.

BEYAZLAR İÇİNDE BİR KOMBİN!

WhatsApp Image 2020 03 13 at 16.38.17 1 WhatsApp Image 2020 03 13 at 16.38.17

Kış aylarında salaş ve kat kat giyinmek hem daha havalı hem de sıcak tutuyor. Yakın tarihlerde hafta sonu ziyaret ettiğim Kartepe seyahatimdeki kombinime bakalım; kayak için ideal, bembeyaz kar örtüsüyle uyuşan beyaz eşofman takımı ve beyaz bir şapka!

Benim için kıyafetlerimle, ortam renginin uyumu çok önemli. Ya tam zıt giyinirim ya da birebir aynı. Bu yay burcu olmamdan kaynaklı bir durum, beni en iyi yay burcu olanlar anlar 🙂

Evet, beyaz eşofmanları karla tamamladığımıza göre dış giyimde göze çarpan bir renk seçmeliyiz ki, gözü şaşırtmalıyız. Bu eşofmanın üstüne parlak gri şişme mont seçtim, kar tatillerine çok yakıştırdığım parlak şişme montlar. Aslında herşey bu! Basit ama şık parçalar.

Eğer kış aylarındaysanız kombinlerinize eldivenle şıklık katabilirsiniz. Beyaz, siyah ve grinin buluştuğu her kombin, başlı başına güzeldir benim için. Gözlük, bel çantası ve şapkamız da hazırsa hafta sonu kar tatili bizi bekler.

NİŞANTAŞI’NDA BİR HAFTASONU!

WhatsApp Image 2020 03 13 at 16.38.17 2

WhatsApp Image 2020 03 13 at 16.38.18

İstanbul’da bol kahveli geçirdiğim bir hafta sonu kombini; hızlıca hazırlanıp çıkmak istiyorsanız jean ve trençkot tam size göre. Hem sizi daha sportif gösterir hem de hafta sonu için ideal rahatlıktadır. Anlık planlarımda kombin hazırlamak için yeterli vaktim olmuyor. Bu durumlarda açık renk bir sweat, jean ve üzerime renkli bir trençkot tercih ediyorum. Spor ayakkabı olmazsa olmazım, dolabımda beyaz ve siyah spor ayakkabım eksik olmaz. Eğer açık renk şal kullanmayı planlıyorsanız mutlaka beyaz bir spor ayakkabı tercih etmelisiniz.

WhatsApp Image 2020 03 13 at 16.38.18 1

Bir diğer önerim de bembeyaz bir kombinin üzerine, koyu renkli bir şişme mont giyerek renk uyumunu sağlayabilirsiniz. Beyaz asilliği ve zerafeti simgeleyen bir renktir.  Kışın cesaretle giyilen beyaz kombinler bir hayli beğeniliyor; ancak doğru kombinler yapmak çok önemli. Kışın, beyaz ve açık tonlarla görünümünüzü daha aydınlık ve güzel hale getirebilirsiniz.

Bu tarzın en önemli parçası ise beyaz pantolondur. Kombininizi tamamladıktan sonra parçaları aynanın karşısında zevkinize göre seçebilirsiniz. Vizon, kahve ya da siyah bir çanta, yine aynı renklere yakın bir şal. İşte dışarı çıkmak için hazırsınız!

FAZLA VAKTİNİZ YOKSA!

WhatsApp Image 2020 03 13 at 16.38.18 2

Son dönemlerin en çok tercih edilen parçası; şişme yelek.

Kış aylarında kazakla ilkbaharda ise ince bir triko ile tercih edebilirsiniz. Dolabımda birçok rengine yer verdiğim şişme yelekleri, sade şık parçalarla kombinlemeyi seviyorum. Tek renk spor bir eşofman takımı ya da jean ve bluz gibi. Şıklık katması için saat ve çeşitli takılar kullanabilirsiniz. Şişme yeleklerin bir özelliği de birçok renkte şal ile kombinlenebilir olmasıdır. Bu tarz bir kombinde hafif bir makyaj ve pastel tonlarında ruj sizi daha güzel gösterecektir.

ŞIK BİR HAFTA SONU!

WhatsApp Image 2020 03 13 at 16.38.18 3

Spor bir takıma şıklık katmak isterseniz, dolabınızda dikkat çeken kaban ve montları seçebilirsiniz. İlkbahar aylarında ise bu bir trençkot olabilir. Genellikle sade ikili takımların üstüne gösterişli bir dış giyim tercih ediyorum.

Hafta sonu Kapadokya seyahatimde tercih ettiğim bu kombin havalı ve şık! Taş rengi dokusuyla uyumlu kabanım ve kabanımı ön plana çıkartacak sadelikle bir takım. Bol yürümeli bir hafta sonu için ideal olan spor ayakkabılar da kombinin en iyi parçalarından.

Şehir dışında geçireceğiniz bir hafta sonu için dış giyim olarak şık bir parça tercih etmelisiniz. Bu kombini hafta sonu güzel bir mekana giderken de seçebilirsiniz. Size her ortamda, görüntüsüyle eşlik edecek şık kombinlerden biri.

KENDİ TARZINI OLUŞTUR!

Siyah tutkusu! Simsiyah giyinmenin bende bir tutku olduğunu söylemeliyim. Siyah olan her parça benim için çok asildir. Klasik bir hafta sonu giyindiğim kombine bakalım; bu sefer tarzım daha spor ve maskülen. Geniş ve rahat parçaları, aksesuarlarla bir araya getirip kendimce harmanladım; bu tarz bana enerjik ve havalı bir görüntü katıyor. Siyah bir gömlek, siyah kemerli pensli bir pantolon ve siyah bir postal. Bambaşka bir tarzda siz!

Eğer siyah giyecek olursanız çantanız mutlaka farklı bir renkte olmalı, makyajınız hafif ve daha doğal. Kırmızı ya da nar çiçeği tonlarında ruj kullanabilirsiniz. Şimdi hafta sonu için gezmeye hazırsınız 🙂

KISA İPUÇLARI;

Dolabınız için birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum:

*Beyaz gömlek, beyaz pantolon ve beyaz spor ayakkabı mutlaka olmalı!

*Aksesuarlar kombinin en önemli parçasıdır; siyah, bej, bordo renkli çantaları birçok kombinde kullanabilirsiniz. Saat, bileklik ve gözlükleri de dolabımıza eklemeyi unutmayalım. Yaz kış ayırt etmeksizin kullanabileceğiniz bu aksesuarlar sizlere bambaşka bir hava katacak.

*Dolabınızda farklı birkaç parça olmalı; arada tarzınızı değiştirecek bir bel çantası, camel rengi bir trençkot, hava katacak bir kemerle sizi görenleri şaşırtın!

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak