Şekerinizi Sağlıklı Şekilde Dengeleyin

Günlük yaşantımızda sık şekilde karşılaştığımız sağlık problemlerinden biri şekerimizin düşmesi. Yoğun iş ve stres şeker düşüşünü tetikleyen başlıca sebepler. Özellikle yoğun tempoda çalışanlar ve öğle yemeği için vakit bulamayanlar bu durumu sık şekilde yaşarlar. Öğün atlamıyorsanız ve sıklıkla aç kalmıyorsanız bu yönde bir problem yaşamazsınız. Peki şekerin düşmesiyle birlikte ne tüketmek gerekir?

Akıllara doğrudan şeker düşüren gıdaların hangileri olduğunu araştırmanız gelecektir. Fakat sağlıklı olarak şeker ihtiyacınızı karşılayacak doğru besini tüketme konusunda çok başarılı bir ülke değiliz. Eğer şekerinizi dengelemek istiyorsanız ve bunu sağlıklı yoldan yapmak istiyorsanız pratik çözümlerle bunu yerine getirebilirsiniz.

Pratik Çözümlere Yönelin

Çok pratik bir yöntem olmasa da muz üzerine fıstık ezmesi sürerek yemeniz şeker ihtiyacınızı anında dengeleyecektir. Ayrıca tokluk hissi yaratacak ve şeker krizinin de önüne geçecektir. Bu ikiliyi tüketmek için şekerinizin düşmesini beklemeyebilirsiniz. Akşam hiç beklenmedik anda şeker krizi geldiyse muz dilimleyip küçük tanelerin üzerine fıstık ezmesi sürebilir ve kanepe gibi tüketebilirsiniz.

Bir diğer tüketilebilecek gıda ise elma. Hazırda her an yanınızda bulunduracağınız elma şekerinizi dengeleyecektir. Kuruyemiş, kuru kayısı gibi gıdalar da yine tavsiye edilebilir besin kaynaklarıdır.

Uzmanlar bu tür problemlerin yaşanmaması için mutlak suretle öğünleri atlamamayı önermekte. Eğer öğün atlama ihtimaliniz yüksekse ve her gün istemeden bu duruma maruz kalıyorsanız yakınınızda veya cebinizde atıştırmalıklar bulundurmanız en pratik çözüm olacaktır.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak