Seluz İle Kendi Kokunu Yarat!

Aysha ev sahipliğinde düzenlenen Koku Atölyesi etkinliği, Seluz Kimya misafirperverliğinde firmanın Silivri’de yer alan fabrikasında gerçekleşti. 14 kişilik özel bir grubun katıldığı Koku Atölyesi’nde misafirlere kendilerine özel parfüm üretme fırsatı sunuldu.

Hazırlanan sunumla kokular ve moleküllerin kimya ile ne kadar bağlantılı olduğuna dikkat çeken Seluz Kimya İcra Kurulu Üyesi Ahmet Yiğider, Seluz Kimya’nın hangi markalara parfüm koleksiyonu ürettiği ile ilgili misafirleri bilgilendirdi. Parfüm maliyetleri ile ilgili de detaylar paylaşan Yiğider, dünyada en çok satılan parfümün Chanel NO 5 olduğunu söyledi. Chanel’in havaalanlarında yer alan freeshoplardaki dev ve gösterişli stantlarının oldukça dikkat çektiğine değinen Yiğider, insanların parfüm tercih ederken bu devasa ve dikkat çekici stantların etkisinde kalarak Chanel ürünlerini tercih ettiğini belirtti.

Misafirlere birden fazla koku deneten Ahmet Yiğider, onların bu parfümlerin içerisinde hangi esansın olduğunu tahmin etmelerini istedi. Fikir ayrılığına düşen davetlilerden bir grup parfümün içerisinde meyve esansı olduğunu düşünürken, diğer grup ise lavanta olabileceği hakkında fikir yürüttü. Meyve olduğunu düşünen grubun çok yaklaştığını belirten Yiğider, koklattığı parfümün içerisinde bergamot esansı olduğunu açıkladı.

Üçer kişilik gruplara ayrılan davetliler sırayla kendilerine özel kokularını üretmek için Koku Atölyesi’ne geçerken, diğer taraftaki misafirler ise ikram bölümünde sıranın kendilerine gelmesini beklediler. Tüm davetlerinin oldukça memnun kalarak ayrıldığı bu etkinlikte misafirlerin kendilerine özel olarak hazırladıkları parfümler özel kutu ve şişelerle süslenerek kendilerine hediye edildi. Bazı misafirler kendi kokularına özel isimler bile verdi.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın