Sezonda Moda; Fitilli Kadife

Moda, artık bir kısır döngü içine girdi ve kendini tekrar ediyor.

Her geçen gün trend diye çıkan parçaların aslında birçoğumuzun çocukluk ya da gençlik yıllarında kullandığımız şeyler olduğunu görüyoruz. Annelerimizden ‘’Aayy benim bu kumaştan/desenden bir elbisem vardı, çok severdim.’’ laflarını sıklıkla duyuyoruz. Tabii ki hiçbir parça o eski haliyle önümüze sunulmuyor. Modernize haliyle üzerine birkaç şey eklenmiş olarak vitrinlerde yerini alıyor.

Modanın kısır döngüsünden geçen diğer bir parça ise fitilli kadifeler. 90’lı yıllarda oldukça meşhur olan fitilli kadifeler günümüzde yine karşımıza çıkıyor. Geçen kış kadife modasının özlemle karşılanmasından olsa gerek. Sıcacık tutan, dokunulduğun da yumuşacık hissi ile insanı huzura kavuşturan hisleri hepimiz çok özlemiştik.

Fitilli kadifeler, en çok haki, kahve, bordo ve gül renklerine yakıştığını zaten biliyorduk. Ama bu sezon her şeyde renk olduğu gibi fitilli kadifelere de biraz renk eklenmiş durumda. Renklerin yanı sıra üzerlerine nakış ve işlemeler de yapılmış. Sizce de çok güzel değiller mi ?

Kumaşın kendi görüntüsü biraz vintage olduğu için fitilli kadifelerinizi vintage parçalar ile kombinleyebilirsiniz. Küçücük bir parçası bile günlük kombinlerinizi bir anda cool bir havaya sokabiliyor.

2017/2018 moda haftalarındaki defilelerde de fitilli kadifeleri podyumlarda gördük. Markalar tarafından çoğunlukla takım olarak kullanılan fitilli kadifeler oldukça güzel duruyor.

                                                                Miu Miu                                Balenciaga                                               Tibi

 

                                                        Marc Jacobs                                      Paul and Joe                 Paul and Joe

Kıyafetlerden sonra ayakkabı ve çantalara da geçiş yapan fitilli kadifeler kesinlikle bu aksesuarlara da çok yakışmışlar. Yalnız ceketinizi fitilli kadife seçip çantanızı da aynı dokuda seçerseniz kadife boğulması yaşayabilirsiniz ve kombin oldukça kalabalık gözükebilir. Bunun yerine ceket ve ayakkabılarınızı birlikte kullanabilirsiniz. Veya hepsini ayrı ayrı kombinlerde tercih edebilirsiniz.

Dikkat etmeniz gerekenler;

  • Seçtiğiniz fitilli kadife parça ile diğer parçalarınızın renkleri arasında bir renk kontrastı ve ton geçişi olmalı.
  • Fitilli kadifeleri mutlaka elinizde yıkayın. Soğuk su ve deterjan kullanarak oluşturduğunuz suyun içerisinde temizlenene dek dolaştırın. Kumaşı ezmemeye ve sıkmamaya dikkat edin. Sudan çıkardığınızda da eliniz ile ütü yapıp kuruması için çamaşır ipine asabilirsiniz.
  • Fitilli kadifeler kalın bir kumaş olduğundan vücudunuzun ince bölgelerinde kullanmayı tercih edip kalın görünmekten kaçınmış olursunuz.

Sevgiyle kalın…

Asude Davran

@asudedavran

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak