Sinameki Otu Nedir: Ne İşe Yarar: Sinameki Otu Yan Etkileri Neler?

Kansere Karşı Etkili Sinameki Otu

Yüzyıllardır sağlık alanında kullanılan sinameki otu, Ortadoğu, Hindistan ve Afrika gibi dünyanın birçok bölgesinde yetişmektedir. Sağlık alanında kullanılan sinameki otu, MS 9. yüzyılda doktorlar tarafından ilk defa kullanılmıştır. Sinameki otu nedir, faydaları nelerdir ve hangi hastalıklar için kullanıldığını öğrenmek için okumaya devam edin.

Sinameki Otu Nedir? Sinameki Otu Ne İşe Yarar?

Bitkisel tedavi yöntemlerini kullanmak isteyenlerin tercih edeceği sinameki otu, yüzyıllardır Hindistan, Sudan, Mısır ve Ortadoğu’da yetiştirilerek tedavi amaçlı kullanılır. Dünyada yaklaşık 300 çeşidi olan bitki, ülkemizde Ege ve Güney Akdeniz bölgesinde yetişir. Sinameki otu doğada sarı veya yeşil yapraklıdır. Bitkinin bazı türleri acı bazı türleri ise tatlıdır. Sağlık sektöründe tedavi amaçlı kullanılan sinameki otu, Mart ayından Ekim ayına kadar toplanarak kurutulur.

sinameki otu ne işe yarar
sinameki otu ne işe yarar

Sinameki Otu Faydaları Nelerdir?

  • Sinameki otu bağırsaklarda etkili olduğu için müshil etkisi göstererek kabızlığa iyi gelir.
  • Sinameki otunda bulunan bazı bileşenlerden dolayı paraziter enfeksiyonlara karşı bağırsaktaki parazit ve kurtlara karşı etkilidir.
  • Baş ağrısı, mide ağrısı ve kemik ağrısı gibi ağrılar için ağrı kesici özelliği vardır.
  • Vücutta oluşan iltihapları önler.
  • Diüretik ve antioksidan bir bitki olmasından dolayı vücutta biriken zararlı maddelerin dışarı atılmasında yardımcı olur.
  • Kansere karşı etkilere sahip olan sinameki otu kemoterapide koruyucu olarak da kullanılabilir.
  • Sinameki otundan yapılan çay zayıflamaya yardımcı olur.
  • Sinameki otunun vücuda olduğu kadar saça da faydası vardır. Saçın cansız olduğu ve dökülme sorunun yaşandığı dönemlerde bitkisel bir tedavi yöntemidir.
  • Saçtaki kepeklenme, kaşıntı ve kızarıklık sorunlarında da oldukça etkilidir.

Sinameki Otu Zayıflamak İçin Nasıl Kullanılır?

Sinameki otu antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki ödemi atar. Dolayısıyla bu ottan yapılan çayın da zayıflatma etkisi vardır. Sinameki otu ile hazırlanan çay, bağırsakların daha sağlıklı ve aktif çalışmasına katkıda bulunarak kilo vermeye yardımcı olur.

Sinameki Otu Çayı Nasıl Yapılır?

1 bardak kaynar su ve 1/4 çay kaşığı organik sinameki otu 10 dakika boyunca demlenir. Hazır olan sinameki çayınız balla tatlandırılarak içilebilir. Ayrıca sinameki otu 15 gün kullanıldıktan sonra bir hafta ara verilerek kullanılmalı.

Sinameki Otunun Yan Etkileri Nelerdir?

Sinameki otu da doğada bulunana diğer bitkiler gibi yararı olduğu kadar bazı zararlı ve yan etkileri de vardır. Bu tür bitkisel ürünleri kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız tavsiye edilir. Sinameki otu bağırsakları çalıştırmasından dolayı ishal olan kişilerin içmesi önerilmez. Sinameki otu kan sulandırıcı özelliğinden dolayı kan sulandıran ilaçlarla aynı dönem içilmemelidir. Uzun süre kullanıldığında bağımlılık yapmasının yanı sıra böbrek fonksiyonu ve kalp ritmi bozukluklarına da neden olabilir. Patasyum eksikliği yaşayan kişilerin kullanması önerilmez.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak