Skip Care Akımı İle Güzellik Rutininizi Değiştirin!

Koreli güzellik uzmanlarınca oluşturulan yeni akım Skip Care ile güzellik rutininizi değiştirebilirsiniz. İşte yeni Skip Care Akımı ve bu akım için kullanabileceğiniz ürünler…

Güzellik söz konusu olunca her gün yeni bir ürün, bambaşka uygulama veya fikirle karşılaşıyoruz. Son yıllarda Koreli güzellik uzmanlarının ve ürünlerinin yükselişte olduğu kesin.

Gündelik hayatımız hızlandıkça güzelleşmeye ayırdığımız zamanın da azalmasını istiyoruz. Klinik çözümler hızla artarken ve bize daha çabuk çözümler sunarken elbette sabah veya akşam rutinine zaman harcamak istemiyoruz. Hangimizin sadece cildimizi temizlemek için dört aşamaya tahammülü var ki?

Kore’den Yeni Skip Care Akımı

Korelilerin güzellik alanına getirdikleri en önemli yenilik tam da bu konuda imdada yetişiyor. Çok işlevli ürünlerle zamandan tasarruf. Cilt bakımı konusunda kadınların işlerini kolaylaştırmayı amaçlayan Seul merkezli bu ürünler (ki bahsetmeden geçemeyeceğiz, aslında 12 aşamalı güzellik rutininin kaynağı da Kore idi) güzellik rutinini değiştirmeye aday.

‘Daha az olan iyidir’ felsefesi güzellik rutinini de ele geçiriyor. Cildimize uyguladığımız ürünlerdeki katkı maddeleri ve koruyucular yarardan çok zarar veriyor olabilir mi? Belki de sırf bu açıdan daha az üründen maksimum fayda sağlamalıyız.

AmorePacific adlı ünlü Koreli marka felsefesini şöyle özetliyor: “Skip-care: (bakımı atlamak) aslında cildinize ihtiyacı olan temel maddeleri sağlarken gereksiz ürün kullanmaktan kaçınmak anlamına geliyor. Yani daha basit ve etkili bir cilt bakım rutini sunuyoruz”

Değişik Cilt Problemleri İçin Tek Ürün Kullanmak…

Amerikan Drunk Elephant adlı marka karıştırılabilen ve tek seferde uygulanan ürünleri ile bir anda ün kazandı. Değişik cilt problemlerine yönelik tek bir ürün kullanabilmeyi sağlayan Drunk Elephant, üst üste ürün kullanmayı da önlemiş oluyor aslında.

Kült marka Augustinus Bader “The Cream” adını verdikleri tek bir ürüne odaklanarak kült haline geldi. Son zamanların ünlü Kore rutini olarak adlandırılan güzellik akımı cilt problemlerinizi tek bir adımda çözmeye yönelik adımlar atmayı içeriyor.

Bu açıdan essential yağlar içeren vitamin takviyeli ürünler güzellik editörlerinin yeni gözdesi.

Güzelleşirken Sadeleşmek Mümkün Mü?

Gelecekte güzellik rutinimiz daha da sadeleşebilecek mi? Zihnimize yığılan bilgi ve görsel akışına dijital detoksla bir ara verdiğimiz gibi roza, akne ya da diğer cilt sorunlarının çözümünü acaba daha basit cilt bakımı rutininde mi bulacağız? Acaba makyaj masamız için de bir Marie Kondo’ya ihtiyacımız var?

İçimizden bir ses dünyanın yüksek teknoloji ürünü serumlara veda etmeye hazır olmadığını söylüyor. Basit olan iyidir felsefesi her alana yayılırken kişiye özel üretilen peptit canlandırıcı serumlar ya da antioksidanlar elbette masamızda yer alıyor. Ne de olsa hemen hemen hepimiz cilt bakımı kabilesinin üyeleri haline geldik. Ama eğer biraz olsun minimalizme ihtiyaç duyuyorsanız, tam zamanı. Skip-care akımının bu altı muhteşem ürününe mutlaka göz atın.

Skip Care Akımında Kullanabileceğiniz Altı Muhteşem Ürün!

J.One 

J.One Jelly Pack

 

Güney Kore çıkışlı J. Onei Türkiye’de henüz pek duyulmuş olmamasına rağmen Instagram güzellik gurularının radarına takılması yakındır. J. One’s Jelly Pack antioksidan bir serumun, süper bir nemlendiricinin ve primerin yaptığını tek bir üründe toplayarak pürüzsüz bir cilt sağlıyor. Koreli aktris Jiwon Ha’nın sabah güzellik rutinini hızlandırma arayışlarına sonuç bulamayınca dermatologlar ile birlikte çalışarak hazırladığı bu ürün makyajınızın kalıcılığını da artırmayı vadediyor.

Lixir

Lixir Universal Emulsion

Yüzün farklı bölgelerinde değişik nemlendiriciler kullanmak yerine tek bir ürünle gerekli nemi sağlamayı hedefleyen yeni bir ürün Lixir. Yüzünüz, gözleriniz, dudaklarınız, dekolte ve elleriniz için ihtiyacınız olan nemlendirici-serum aynı zamanda gece ve gündüz kullanılabiliyor oluşuyla da benzerlerinden ayrılıyor.

 

Sunday Riley

Sunday Riley Good Genes

Maske, peeling, ve serumu tek bir üründe toplamaları mükemmel olmaz mıydı? Olmuş bile. Sunday Riley’s Good Genes glycolic asit ile cilt yüzeyini yenilerken içindeki armut özü cildinizi yatıştırıyor. Maksimum etki için akşamları cildinizi temizledikten sonra doğrudan uygulayın ve en güzeli başka ürün kullanmayın.

Allies Of Skin

Allies of Skin 1A All Day Mask

Allies of Skin’in en iddialı olduğu alan akneye yatkın ciltlerdeki yağlanma problemini tek bir ürünle çözebilmesi. Tüm gün yüzünüzde bir maske etkisi verecek olan bir ürün. İçerisindeki hyalüronik asit, peptitler, antioksidanlar ve anti-bakteriyel maddeler sayesinde cildi çevresel etkilere karşı korurken, zamanın etkilerini yavaşlatarak cilt problemlerini düzeltiyor. Nemlendirici ve pürüzsüzleştirici özelliği olması da cabası.

Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury Overnight Bronze & Glow Mask

Charlotte Tilbury’nin Overnight Bronze And Glow Mask cildinize bakım yaparken daha bronz görünmesini sağlar. Besleyici frenk üzümü tohumu yağı ve yatıştırıcı yulaf çekirdeği özü doğan bir bronzlaştırıcı görevi görerek cilt tonunuzun parlamasını sağlıyor.

Alpha-H

Alpha-H Daily Essential Moisturiser

Alpha kadınlar için üretilmiş günlük ürün cildi nemlendirirken yağ oranını dengeliyor ve mat bir görünümle makyaja hazır bir cilt sağlıyor. Böylelikle bir primlere ihtiyaç duymadan makyaja geçebilirsiniz. Aynı zamanda SPF 50 koruma sağladığı için gün boyu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tek bir adımda hem nemlendirme hem koruma sağlaması en güzel yanı.

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın