Sömestr Tatili Alışveriş Yüzdesini Arttırdı

Sömestr tatili bugün itibarı ile sona ererken alışveriş merkezlerindeki bilanço açıklandı. Tatilin etkisini olumlu şekilde gören mağazalar tatilde kâr oranını yükseltti. Kısa süreli olsa da bir çok marka yarıyıl tatilini zarar etmeden kapatacak. Geçtiğimiz gün İstanbul’un önemli alışveriş merkezlerinden biri olan Trump AVM yetkilileri tatil öncesine göre kârını %10 arttırdığını bildirdi. Bu oran ilk bakışta düşük gibi görünse de ekonomik krizin etkisiyle bir çok AVM son dönemde düşüş içerisine girmişti.

DİĞER AVM’LERDE DE DURUM AYNI!

Sadece Trump AVM tarafından açıklama gelmiş olsa da ülkedeki diğer AVM’lerdeki kâr oranının da benzer oranlarda artmış olduğu düşünülüyor. Özellikle büyük şehirlerde çok sayıda AVM’nin sömestr boyunca kalabalık ziyaretçi aldığı görüldü. AVM’lerdeki çocuklara yönelik organizasyonların da artması bir çok ebeveyni de AVM’lere çekmiş durumda. Tatilde çeşitli kültürel ve sanat etkinliklerine de çok sayıda yer verildi.

TATİL SONRASI DURGUNLUK BEKLENİYOR!

Tatilin sona ermesinin ardından bu hafta alışveriş merkezlerinde durgunluk yaşanması bekleniyor. Satışlarda ve ziyaretçide azalış beklenirken yeni hareketliliğin ise Mart ayından itibaren gerçekleşmesi beklenecek. İlkbahar ve yaz kreasyonları ile yeni sezon ürünlerin mağazalara nüfuz etmesi yeni hareketliliğin başlangıcı olarak kabul edilebilir.

AVM dışında bulunan alışveriş merkezleri, Kapalıçarşı, İzmir Kemeraltı ve benzeri yerlerde de durum benzerlik gösteriyor. Ziyaretçi sayısını arttıran alışveriş noktalarında esnaf da sömestr tatilini verimli şekilde geçirdi.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın