Steven Spielberg Netflix’i Veto Etti!

Tüm zamanların en iyi yönetmenlerinden biri olan ve büyük saygı duyulan yönetmen Steven Spielberg, geçtiğimiz günlerde düzenlenen 91. Akademi Ödülleri’nde Roma’nın ödül almasına fazla içerlemiş olsa gerek bugünlerde Akademi’ye giderek bir görüşme yapacağı iddia edildi.

Sebebi ise Netflix’in Oscar’a dahil olmasıyla ilgili. Bu yıl en iyi yönetmen ödülüne layık görülen Alfonso Cuaron, Steven Spielberg’in Netflix’e ve Akademi’ye tepki göstermesine sebep oldu.

Netflix Dahil Edilmesin!

Netflix’in Akademi’de yer almasının doğru olmadığını düşünen Steven Spielberg, Akademi’de değerlendirilmesinin yapılmaması gerektiğini savunuyor. Daha önce de birçok ünlü isim ve sinema oyuncusu da aynı görüşü savunmuş, Akademi’de Netflix yapımlarının yer almaması gerektiği fikrini bildirmişti.

Daha önce de Netflix’i veto eden bir yaklaşım sergileyen Steven Spielberg, televizyon filmleri ile sinema filmlerini kıyaslamamak ve aynı grupta değerlendirmemek gerektiğini savunuyor.

Steven Spielberg’in Akademi’de ise ciddi bir ağırlığı bulunuyor. Yönetmenleri Akademi bünyesinde temsil eden isim yıllık gerçekleştirilecek olan toplantıda konuyu masaya yatıracak ve yönetimle birlikte bu konuda net bir kararın alınmasını isteyecek.

Netflix ise bu yıl en iyi yönetmen ödülüne sahip bir yapımı ortaya çıkarmanın yanı sıra en iyi film ödülün de kıyısından döndü. Roma filmi en iyi film adayları listesinde de yer aldı ve bir çok kişi tarafından favori olarak gösterilmişti.

Önümüzdeki günlerde konuya dair yeni gelişmeler olacak gibi görünüyor. 92. Akademi Ödülleri’nde Netflix’i görüp görmeyeceğimiz bir süre merak edilecek.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın