Stres Ve Anksiyeteye İyi Gelen Doğal Bitkiler

Modern hayatın koşturmacası ve artan stresler günümüz insanını anksiyete gibi bir gerçek ile karşı karşıya bıraktı. Pek çok kişi anksiyete şikâyeti ile doktorların yolunu tutarken siz doğal yöntemler ile bu sorunu kendinizden uzak tutmaya ne dersiniz?  İşte anksiyete problemine karşı doğanın bize sunduğu mucizeler…

Kediotu

Sinir, anksiyete ve PMS ağrılarına en iyi gelen bitkiler arasında gösterilen kediotundan 1 kaşık alıp kaynattığınızda vücudunuza yayılan rahatlığı hissedebilirsiniz.

Melisa otu

Melisa çayının rahatlatıcı etkisi artık bilinen bir gerçektir. Kökeni Antik Yunan uygarlığına kadar uzanan bu bitki özellikle kas ağrılarına mide yanmalarına iyi geldiği gibi sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği de vardır.

Fesleğen

Stresin baş düşmanı olan bitkilerden birisi de fesleğendir. Yemeklerine lezzet katan fesleğeni kaynatarak içtiğiniz takdirde sakinleştirici etkisini görebilirsiniz.

Ginseng

Uzakdoğu tıp dünyasında yaygın olarak kullanılan bu bitki özellikle depresyon ve strese çok iyi gelmektedir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak