Süet Botlarınızın Bakımını Nasıl Yapmalısınız?

Süet ayakkabılar her sene olduğu gibi bu sene de çok ama çok moda! Ancak süet ayakkabıların bakımı bazen sizi süet ayakkabı alma fikrinden caydırabilecek kadar zor. Peki, süet ayakkabılarınızın bakımını evde basit yöntemler ile yapmaya ne dersiniz? İşte süet ayakkabıları temizleme yöntemleri…

Kışın yaklaşması ile dolaplarda ön sıralarda yer edinen süet botlar aynı zamanda şık ve zarif bir stilin anahtar parçalarından birisi. Her kış olduğu gibi bu kış da en trend botlar arasında yer alan süetler, ne kadar kaliteli olursa olsun eğer bakımlı ve temiz gözükmüyorsa hoş bir görüntü oluşturmayabilir. Peki, süet botların temizliğinin ve bakımın zor olduğu yargılarını bir kenara bırakmaya ne dersiniz? Yağmurdan ıslanmış, çamur bulaşmış ya da tozlanmış süet botları temizlemek aslında evde uygulayabileceğiniz birkaç yöntem ile çok basit. İşte o yöntemler:

*Süet botlarınız ıslandığında onları güneş görmeyen bir yerde ve oda sıcaklığında kurumaya bırakmalısınız. Hatta kururken şeklinin bozulmasını önlemek için içerisine kağıt havlu veya gazete doldurabilirsiniz.

* Süet botlarınızın kuruduğundan emin olduktan sonra tel fırça ya da süet fırçası ile üzerindeki kurumuş kirleri fırçalayabilirsiniz.

*Süet botları ıslak bez ile silmek en çok yapılan hatalardan birisidir. Islak bez süetin tüylerinin yapışmasına ve süet ayakkabınızın süet özelliğini kaybetmesine neden olur, aman dikkat diyelim!

*Süet ayakkabılarınızın tüyleri zarar gördü ise tüylerini kabartmak için ayakkabınızı su buharına tutabilirsiniz. Su buharı için en kolay yöntem ütü ya da kaynamış su kullanmaktır.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın