Tesettür Blog

Tesettür blog terimi son zamanlarda, tesettür giyim ve tesettür modası hakkında öneride bulunan uzman bloggerların kurmuş oldukları websitelerinden dolayı çıkmış bir kelimedir.

Bugün sizlere farklı başlıklarda tesettür giyim hakkında bilgiler vermeyeye çaşışacağız. Yazımızın başında bahsettiğimiz, bir uzman blogger edasıyla  tesettür blog makale örneklerinden sunumlar yapmaya çalışacağız.

Tesettürde Takım Şıklığı

Tesettürlü bayanlar için de şık ve zarif gözükmek her zaman ön planda olmuştur. Tesettür firmaları her geçen gün bayanların zevklerine ve tarzlarına hitap edebilen bir çok yeni ürün tasarlıyor. Önceden kısıtlı olan tesettür giyim modelleri artık çok daha zengin ve geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

tesettür takım

Tesettür ve takım elbise zarafeti Tesettür

Takım modelleri son zamanlar da bayanların sıklıkla tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor. Tesettür takımlar birçok farklı tasarıma imza atmış durumda. Etek ceket, pantolon ceket, tunik pantolon ve uzun ceketli takımlar gibi birçok seçenek mevcut. Tesettür takımlar resmi ve tarz gözükmek isteyen bayanların ilk tercihleri arasında yer alıyor. Eski takımlara kıyasla daha modern ve şık imzalar taşıyan tesettür takımlar iş toplantıları, özel günler, yemekler ve davetlere klas ve zarif gözükmelerine sağlayacak özelliklere sahiptir.

Tesettür takımlarda uyum nasıl sağlanır?

Pantolon ve tunik tercihlerinde desenli ve canlı tunikler oldukça göz alıcı ve şık duruyor. Üzerine kullanılacak şal ya da eşarp takımın içindeki en yoğun renkten tercih edilmeli ve mutlaka tek renk olmalıdır. Etek ceket takımlarda tercihiniz düz renk ise, üzerine canlı bir eşarp ve aynı renklerdeki ayakkabı ile mükemmel bir uyum yakalayabilirsiniz. Boyu uzun olmayan bayanlar uzun ceket takımları tercih etmemeliler. Bu tarz takımlar onları olduklarından daha kısa gösterebilir. Kısa ceket ve uzun etek kombinler boyunuzu daha uzun gösterecektir. Tesettür takım kıyafetlerinizi çanta ve eşarp uyumu ile daha zarif ve göz alıcı hale getirebilirsiniz.

Tesettürde Ferace Kombini Nasıl Yapılmalı

Ferace modelleri tesettürlü bayanların yaz mevsimlerinde sıkça tercih ettikleri bir kıyafettir. Tesettürlü giyim için çok uygun olan feraceler çeşitli model ve renkleri ile bayanları zarif gösteren bir unsurdur. Zarifliğin yanında oldukça rahat olduğu için de tesettürlü bayanlarca çok tercih ediliyor.

Klasik Ferace Kombinleri

Ferace modelleri else tipinde de kullanılabilir. Fermuarlı veya boydan düğmeli şekilde de kullanılabilir. Ferace modelinin altına mutlaka bir takım kıyafetler giyilerek kombinlenir. Klasik ferace modelleri, içine giyilecek pantolon veya etek üzeri uzun tunikler ile kombinlenebilir. En çok tercih edilen parçalar ise A kesim kloş etekler, dökümlü salaş etekler ve dökümlü salaş pantolonlar oluyor. Bayanlar için yazın hem daha rahat hem de daha kolay kombinlenir parçalardır. Açık tonlarda klasik feraceler bol kesim de olması sebebiyle bayanları olduğundan daha kilolu göstermektedir. Bu nedenle kilolarından şikayetçi bayanların koyu tonlarda ferace

Tesettürde Ferace Kombini

 

kullanmaları daha uygun olacaktır. Onun dışında her bayanı asil ve sık gösterecek bir tesettür kıyafetidir.

Klasik Feraceler ile Ayakkabı Kombini

Ferace modelleri kullanacak olan kapalı bayanların altına topuklu ayakkabı tercih etmesi tesettür giyim için doğru bir örnek oluşturmaz. Ferace giyerek zaten salaş bir görüntü oluşturan bayanların klasik feraceler ile spor ayakkabı kombini daha doğru olacaktır.

Klasik Feraceler ile Tesettür Kombini

Feraceler ile kombinlenen küçük boy, mini eşarplar bu bol tesettür kombini için uygun görünmez. Klasik feraceler ile şal kombini daha doğru ve şık bir görünüm kazandıracaktır. Şalların dolama yöntemi ile bağlanması feracelerin üstünü yakışan bir görüntü oluşturur. Büyük boy kare biçiminde eşarp da kullanım için doğru bir seçim oluşturur.

Tesettür Modellerde Çizgili Etek Kullanımı

Tesettür modeller modanın hızla gelişmesi ile birlikte iyice gelişti. Tesettür giyimde etek oldukça tercih edilen kıyafetler arasında yer alıyor. Birbirinden farklı etek modelleri arasından çizgili etek en çok tercih edilen etek modeli arasında yer alıyor. Çizgili etek üstüne genellikle eteğin renklerine uygun olarak daha sade tunikler tercih ediliyor. Daha sade ve desensiz olarak seçilen tunik ve bluzlar böylelikle tesettür etek kullanan hanımları karışıklıktan kurtarıyor ve daha şık bir görünüm kazanmalarını sağlıyor. Kış aylarında pantolon kullanımı artarken bahar ve yaz aylarında etek tercihi daha da artıyor. Etek daha rahat olduğu içim oldukça tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.

Tesettür Modellerde Çizgili Etek

Çizgili Etek Kullanımında Renk Tercihleri

Çizgili etek kullanımında renk tercihi oldukça ön plandadır. Şık ve sade bir görünüm elde etmek isteyen kadınlar siyah ve beyaz tonlarını oldukça çok tercih ediyor. Bu renklerin yanında krem, gri, kahverengi, haki yeşili, pudra, nil yeşili gibi renkler ile de şık bir görünüm elde edilebiliyor. Ayrıca lacivert ile pudra, fuşya ile beyaz, nil yeşili ile açık pembe gibi ikili renk seçenekleri ile de güzel ve şık görünümler elde ediliyor.

Çizgili Etek Kombinleri

Çizgili etek kombini gömlek, bluz ve uzun hırkalar ile yapılarak kolye, küpe ve eşarp ile tamamlayabilir. Eteğin çizgisindeki koyu renk ile tercih edilen bir bluz daha şık bir görüntü elde ederken, açık rengin tercih edilmesi daha spor bir görünüm yakalanmasını sağlıyor.

Klasik Tarzda Şık Tesettür Bluzları

Kıyafet seçiminde düzgün bir kombin yapmak son derece önemli konulardır. Bu nedenle de seçimleri yaparken titizlik göstermek ve yakışacak tarzda giyinmek son derece önemlidir. Tesettür bluz modelleri her hanımın sıklıkla tercih ettikleri ürünler arasında yer alıyor. Eteklerle ya da pantolonlarla çok şık uyum sağlayan bluz modelleri her zaman her ortamda giyilebilecek kıyafetlerdir. Kış aylarında bisiklet yaka tercih eden hanımlar için model ve renk sınırlaması bulunmuyor. İstenilen renklerde rahatlıkla bulunan tesettür bluz modelleri hanımların en rahat kullandıkları kıyafetler arasında yer alıyor. Kıyafet seçimlerinizi yaparken bluz çeşitlerini değerlendirmeli ve bluz pantolon ya da bluz etek kombini yapmalısınız.

Klasik Tarzda Şık Tesettür Bluzları

Pantolon ve Bluz Kombinleri

Klasik giyiminde modern giyiminde en önemli ürünleri arasında yer alan tesettür bluz çeşitleri her kıyafetle rahatça tercih edilebiliyor. Pantolonlarla tercih etmeyi düşündüğünüz bluzlarda uzun ve salaş bluzlar daha modern bir görünüm çiziyor. Klasik giyimin de vazgeçilmezleri arasında bulunan bu bluz çeşitlerini kumaş pantolonlarla rahatça tercih edebilirsiniz. Ancak kumaş pantolonlarla tercih etmek istediğiniz bluzlarda biraz daha gömlek havası olanları ve ipeksi kumaşlardan üretilen bluzları tercih etmeniz şıklık konusunda daha iyi bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Çünkü kumaş pantolonlar üzerinde penye türü olan bluzlar daha ince ve cansız bir görünüm sunuyor. Bu tarz bluzları spor giyim kombinlerinde değerlendirebilir ve günlük hayatta rahat etmek için tercih edebilirsiniz.

Tesettürde Pantolon mu, Etek mi?

Tesettür giyimde kombin yapmak hem kolay bir iştir hem de biraz zordur. Pantolon etek kombinlerinde kullanabileceğiniz birçok alternatif var. Ancak alternatifleri değerlendirirken de dikkat etmeniz gereken çok fazla detay var. Tesettür pantolon seçiminizi sadece beden ölçülerinize göre değil aynı zamanda ayakkabı ve çanta kombinlerine göre de seçmeniz gerekiyor. Seçimlerinizi yaparken o kıyafeti tercih edeceğiniz ortamları da göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Tesettürde Pantolon mu, Etek mi

Eğer bir akşam gezmesi için tercih ediyorsanız kloş tesettür etek modellerini rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Etek modellerinde uzun balık ya da geniş kesimli etekler fark etmeksizin rahatça kullanılabilen modellerdir. Aynı zamanda etekleri hem gömleklerle hem de şık bluzlarla rahatça kullanabilirsiniz.

Tesettür Pantolon Rahatlığı

Pantolonlar eteklere göre daha rahat bir hareket kabiliyeti sağlıyor. Aynı zamanda tesettür pantolon çeşitleri çok daha fazla olduğu içinde hanımlara daha rahat bir giyim stili oluyor. Tesettür pantolonlarda kumaş, keten, kot gibi farklı tercihler bulunuyor. İstediğiniz pantolonu seçebilir ve kendi tarzınıza en uygun olanını tercih edebilirsiniz. Kumaş pantolonları ipek gömleklerle rahatlıkla kullanabilir ve topuklu ayakkabılarla giyebilirsiniz. Bu tarz bir kombini akşam gezmelerinde ya da iş hayatında çok rahat kullanabilirsiniz. Günlük yaşantıda biraz daha rahat giyinmek isteyen hanımlarda keten ya da kot pantolon tercih edebilirler. Kotlarla ve ketenlerle yaz aylarında ince gömlek kullandığınızda daha spor bir görünümde yakalayabilirsiniz.

Büyük Beden Ferace Modellerinde Klasik Tercihler

Her yaştan bayanın en fazla zorlandığı konuların başında büyük bedenelbiseler gelir. Özellikle ferace elbiseleri tercihinde tesettür giyim modelleri arasında fazla çeşitlilik bulunmaz. Buna rağmen klasik tesettür modelleri ile büyük beden ferace elbiseleri her yaştan bayan tarafından tercih edilebilir. Bu kapsamda çeşitli feraceler büyük beden elbise ölçülerine göre değişiklik gösterir.

Büyük Beden Ferace Modellerinde Klasik Tercihler

Düğmeli Klasik Ferace Modeli

Genelde orta yaşlı ve büyük beden giyen bayanlar tarafından tercih edilen düğmeli ferace modelleri kullanılması kolaydır. Bundan dolayı önde yer alan düğmeli model ile büyük bedenferaceler daha fazla tercih edilir. Bu kapsamda düğmeli feracelerde ince veya kalın kumaşlardan yapılması tamamen kullanıcının tercihine göre farklılık gösterir. Klasik giyimin en fazla tercih edilen modeller arasında düğmeli feraceler gelir. Düğmeli olması hem şık olarak bir görüntü elde ederken kullanımı kolay olmasından dolayı da tercih edilerek kullanılabilir.

Boncuk İşlemeli Ferace Modeli

Her yaştan bayan tarafından tercih edilebilir. Özellikle bu alanda satışı yapılan feraceler büyük beden tercih eden bayanlar için üretilmiş bir üründür. Satın alınması ve kullanılması ile birlikte fazla kiloları saklaması neticesinde görünüş itibariyle bayanları daha zarif gösterir. Bununla birlikte üzerinde yer alan boncuk işlemeler ile her zaman şık ve güzel bir görüntü elde edilebilir. Klasik olarak satışı yapılan bu modelde kullanılan taşlar bu kapsamda değerlendirilir.

Tesettür Giyimde Pileli Etek

Kapalı bir giyim tarzı olan tesettür giyim tarzı seçildiği zaman giyilen kıyafetlere dikkat edilmesi gerekir. Bu şekilde giyinen bayan sayısı oldukça fazladır ve bunları büyük bir çoğunluğu buna dikkat etmektedir. Tesettür giyim denildiği zaman akla ilk gelen giyim parçası şüphesiz etektir. Bu sebepten etek denildiği zaman ürün yelpazesi oldukça geniştir. Bu etek modellerinden biri de pileli etektir.

Tesettür Giyimde Pileli Etek

Pileli Etek Modelleri

Pileli etek modellerine bakarsak önümüze birçok seçenek gelir. Tesettür giyimi tercih eden bayanların en çok tercih ettiği pileli etek modellerine bakalım. Boy olarak ayak bileği boyunda olan önden kalın pileli etek modelleri, diz altı boyda mevsimine göre seçilmiş kumaştan yapılmış ince pileli modeller. Yine boyu uzun ince pileli modeller. Boyu yere kadar ya da diz altı boyda olan önden kalın bir pilesi olan modeller.

Yaz ayları için uçuş uçuş kumaştan yapılmış ince pileli yapılmış boy olarak yere değen modeller. Simli kumaştan yapılmış boy diz altı olan ön kısmı kalın pileli olan modeller. Önü arka kısmından daha kısa olan ince pileli olan modeller. Süet kumaştan kalın pileli diz altı çizme ile daha çok tercih edilen modeller. İnce pileli açık renkli belinde koyu renk lastikli olan uzun modeller. İnce pileli desenli kumaştan genelde de yaz ayları için boy olarak diz altı olan modeller.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak