Tesettür Gelinlik Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tesettür Gelinlik Modası

Gelinlik demek bir hayalin başlangıcı, yeni bir hayata adım, bundan sonraki mutlu günlerin ilk günü demek… Bu nedenle gelinlik bir kadın için hayatında giydiği en özel ve en güzel elbise demek.

2019 yılında gelinlikler yine harikalar yaratacak. Özellikle tesettür modasının kendini ön plana çıkardığı son yıllarda tesettür gelinlik modelleri harika tasarımları ve modern çizgileri ile göz dolduruyor.

Gelinlik Seçerken Vücut Tipinizi Göz Önünde Bulundurun

İster kapalı ister açık olun, gelinlik seçiminde vücut ölçüleriniz oldukça önemli bir yer tutuyor. Eğer vücut tipinize göre bir gelinlik tercih etmezseniz, dünyanın en güzel gelinliği bile olsa üzerinizde güzel durmayabilir. Bu nedenle vücudunuzu iyi tanımanız gelinlik seçimini doğru yapabilmek için en önemli faktörlerden biri.

Tesettür Gelinlik Modeli Seçimi

Özellikle tesettürlü bir bayansanız ve boyunuz biraz kısaysa iki parçalı gelinlikler sizin için pek uygun olmayacaktır. Bu nedenle bu model gelinliklerden uzak durmalısınız. Çünkü bu gelinlikler tesettürlü olduğunuz için boynunuzu daha kısa göstereceğinden sizi daha kısa gösterecektir. Ayrıca belden iki parçaya ayrıldığından dolayı beden boyunuzu da kesecektir. Bu nedenle eğer kısa boyluysanız tek parça, uzun ve beli tam oturan modelleri tercih etmelisiniz.

Tesettür Gelinlik Seçiminde Aksesuarlar

Tesettür gelinlik modellerinde en önemli parçalardan biri de tesettür aksesuarları. Açık bir kadın için saçları ne kadar önemliyse, tesettürlü bayanlar için de eşarpları o kadar önemlidir. Bu nedenle tesettür aksesuarları da gelinlik seçerken oldukça önemli bir yer tutuyor. Bu yıl abartılı tesettür modelleri yerine daha sade türbanlar tercih ediliyor. 2019 sadeliğin yılı olacak. Ayrıca el çiçeği olarak da yapma çiçeklerin yerini gerçek taze çiçekler özellikle güller yerini alacak.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak