Tesettür Mayo Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli

Yaz sıcaklarının kendini iyiden iyiye hissettirmesi ile beraber deniz sezonu da açıldı. Tatil alışverişinin en önemli parçası olan tesettür mayolar, yalnızca tesettürlüler için değil, ölçülü giyimi benimsemiş hanımlar ve güneşe karşı sağlık problemleri olanlar tarafından tercih edilen özel bir ürün. Kullanıcısını rahat ettirmeye yönelik olan tesettür mayolar, üretildiği malzeme ve tasarım açısından değerlendirildiğinde, tatil alışverişinin en önemli parçası olarak nitelendirilebilir.

Tesettür Mayo Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli

Tesettür mayolar temelde iki farklı kategoride üretilir. Bunlardan birincisi, yan kapalı mayolar. Genelde, kısa kollu bir tunik ve diz altı boyunda bir tayttan oluşur. Bu mayolar, ölçülü giyimi benimsemiş hanımlar için veya bikini/mayo türlerini giymek istemeyen hanımlar için güzel bir alternatif. Bir diğeri ise; tam kapalı mayolar. Vücut hatlarını belli etmeyecek niteliklere sahip olan bu mayolar, sacı örtmek amacıyla bone de içerir.

  • Tercih edeceğiniz mayo, öncelikle bol olup vücut hatlarını belli etmemelidir. Özellikle sudan çıktıktan sonra vücuda yapışarak hatlarınızı belli eden modellerden uzak durmakta fayda var. Bu anlamda, tesettür mayosu alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, kullanım sonrası vücuda yapışmayan kumaştan üretildiğine emin olmak Ayrıca su itici ve çabuk kuruyan kumaşları tercih etmelisiniz. Bu ayrıntı, hem tesettür hem de sağlık açısından oldukça önemlidir.
  • Havuzda ya da denizde yüzerken, bone/eşarbınızın başınızdan kaymasını istemiyorsanız, tamamen başa geçirilen ürünleri tercih etmelisiniz Kulaç atarken, ikide bir bonenizin çıkıp çıkmadığını kontrol etmek can sıkıcı olabileceği gibi istenmeyen durumlara da sebebiyet verebilir. Bu nedenle, başınızı sağlam bir şekilde kavrayan boneler tercih etmek, doğru bir seçim olacak…
  • Mayonuzun suyun içinde şişmesini engellemek için parçalı modelleri tercih etmeniz yaran niza olur.
  • Tesettür mayonuzu, sahilde ya da tatil yerlerinde yürüyüş yapmak için de kullanabilirsiniz. Bu nedenle, dikkat çekici renkler ve desenler yerine daha sade ve pastel tonlar seçmek hem tesettür anlamında hem de şıklık anlamında uygun bir tercih olabilir.
  • Uzun boyluysanız dikey çizgili modellerden kaçının. Eğer boyunuzun kısa olduğunu düşünüyorsanız, dikey çizgili modeller siluetinizi daha uzun gösterebilir.
  • Geniş bir vücut yapısına sahipseniz, mayonuzun üst kısımlarını desenli, alt kısmını ise koyu ve düz renkli seçmelisiniz ki seçiminiz sizi daha ince göstersin.
Şeyma Yükseltan Gövdeli

1987 doğumlu olan Şeyma Yükseltan Gövdeli, üniversitede Moda Tasarım Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra, eğitim bilimleri ana bilim dalında lisansüstü eğitimini tamamladı. Özel ilgi alanı olan moda, moda psikolojisi ve styling üzerine yazılar kaleme alan yazarımız, modest giyime farklı bir bakış açısı kazandırmayı vizyon edinmiştir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak