Tesettür Ofis Kombinleri

Tesettür giyim ofis kombini denilince genellikle akla ilk gelen parçalar ceketler olmaktadır. Oysa pek çok kıyafet ile birbirinden farklı ofis kombinleri yapmak mümkündür. Bunun için çeşitli püf noktalara dikkat edilmesi gerekir. Genelde insanlar bol ve salaş kıyafetlerin ofiste kullanım için uygun olmadığını düşünür. Ancak doğru kullanıldığı takdirde son derece şık bir tesettür ofis kombini ortaya çıkmaktadır.

Tesettür ofis kombini yaparken öncelikle belli başlı bazı kıyafetlere sahip olmak fayda sağlar. Bunların başında klasik kesim ceketler, yelekler, pantolonlar ve etekler gelmektedir. Özellikle koyu renklerde tercih edilen bu kıyafetler birçok kombinde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Siyah renklerde olan klasik kıyafetler her renk başörtüsü ve aksesuarla kolaylıkla uyum sağlamaktadır. Bu nedenle ofis kombinlerinin başlıca rengi siyah olarak bilinmektedir.

Tesettür Giyim Ofis Şıklığı

Tesettür giyim ofis şıklığı içerisinde bol kesim pantolonlar önemli bir yere sahiptir. Bu tarz pantolonlar ile tesettür giyimde pek çok farklı ofis kombini yapmak mümkün hale gelir. Örneğin siyah bol kesim bir pantolon üzerine klasik kesim bir tunik kullanıldığında ve buna uygun renklerde bir şal takıldığında hoş bir görüntü elde edilir. Çanta olarak zincir askılı çantalar ve altına ince topuk ayakkabılar ofis ortamı için son derece idealdir.

Özellikle iş hayatına yeni başlayan kapalı kadınlar kıyafet seçmekte ve kombin yapmakta zorluk çekmektedir. Bunun için ilk olarak farklı kombinlere imkan sağlayan temel kıyafetleri almak tavsiye edilir. İlerleyen zamanlara doğru kıyafetler daha da çeşitlendirilerek farklı desenlerde ve en moda tesettür giyim kıyafetleri tercih edilebilir.

Kıyafet seçiminde önemli bir püf nokta satın alma aşaması ile ilgilidir. Eğer bir bluz satın alınıyorsa o bluzla nasıl bir kombin yapılacağı satın alınırken düşünülmeli ve ona göre alınmalıdır. Böylelikle maddi yönden de avantaj elde edilerek gereksiz kıyafet alımı engellenir. Bu durum hem ofis kıyafetleri hem de günlük giyim için geçerlidir.

Tesettürlü Kadınlar İçin Ofis Giyim

Tesettürlü kadınlar için ofis giyiminde kalem etekler önemli bir yere sahiptir. İş hayatı için kalem etek ve klasik kesim elbiseler hem kadınlara kurtarıcı olmakta hem de zarif bir görüntü kazandırmaktadır. Bunlarla beraber kullanılacak ayakkabı tercihi genellikle topuklu ayakkabılardır. Ancak düz taban ayakkabıyı daha çok sevenler için Oxford ayakkabılar da klasik bir görünüm sağlamaktadır. Özellikle bilekle biten klasik kesim kumaş pantolonlar ile bu tarz ayakkabılar tesettür giyim içerisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın