Tiyatro Gösterilerine İlgi Artıyor

Türkiye’de tiyatro gösterilerindeki izlenme sayısı her geçen biraz daha artıyor. Geçmiş yıllarda tiyatro oyunları daha çok İstanbul’da sahnelenirken izlenme sayısının artmamasının en büyük sebeplerinden biri de çok fazla şehirde oyunların gösterilmemesiydi. Şimdi ise büyük küçük demeden neredeyse tüm şehirlerde gösterimi yapılan oyunlar daha fazla kişinin tiyatro ile buluşmasına sebep oluyor.

Biletler Hızla Tükeniyor

Bundan 10 yıl öncesine dönüp baktığımızda İstanbul’da olmayan bir çok kişi tiyatrodan mahrum kalıyordu. Kısıtlı oynanan oyun ve oyuncuların genellikle İstanbul’dan çıkmama isteği ise en önemli sebeplerden biri.

Fakat günümüzde tüm oyuncuların Türkiye çapında farklı şehirlerde oyun gösterme isteği bir çok kişiye tiyatro izleme alışkanlığını aşılamış durumda. Gelinen son nokta ise fazlasıyla memnun edici.

Bu konuda bir istatistik sunulmuş değil fakat tiyatroya olan eğilimin açık ve belirgin şekilde görünüyor olması istatistik tutmaya gerek bırakmıyor.

Büyük şehirlerden başlayacak olursak İzmir’de eski yıllarda sadece Tiyatro günlerinde tiyatro oyunları ön plana çıkarken şimdi ise neredeyse her akşam farklı oyunlar gösteriliyor. Ankara’da da benzer durum söz konusu. Her akşam çeşitli sahnede farklı oyunlar izlemek mümkün.

Diğer şehirlerde ise büyük şehirler kadar olmasa da her hafta mutlak oyunlar sahneleniyor. Bir çok sanatçı, sergiledikleri oyunlar için turne ayarlayıp şehir şehir aynı oyunu oynayarak geniş kitlelere hitap ediyor. İlginin olması ise sanat camiasını daha da teşvik etmiş durumda ve yazılmış olan yüzlerce oyun ilgi sayesinde sahnelenerek sergileniyor.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak