Trençkota Alternatif: ‘’Shacket’’

Güneşin kendini ufak ufak hissettirdiği şu günlerde, monttan ya da kabandan daha hafif parçalara yöneliriz. Bu parça ya bir triko ceket ya parka ya keçe bir yelek ya da genellikle trençkotlar olur. Adı her ne olursa olsun mevsim geçişlerinde bize kolaylık sağlayan bu parçalara ek olarak yeni bir trendden bahsedeceğim…

Trençkota Alternatif: ‘’Shacket’’

Birkaç sezondur sosyal medyada, birçok ünlü bloggerın üzerinde gördüğümüz bu parça ilk olarak ‘’TopShop’’ markasının önderliği ile gündeme gelmiş ve sonrasında benzer stillere sahip markalar tarafından da bilumum renklerde shacketlar üretilmiştir.

Trençkota Alternatif: ‘’Shacket’’

Adından da anlaşıldığı gibi gömlek (shirt) ve ceket (jacket) kelimelerinin birleşiminden türemiş olan shacket’lar bir üst giyim olarak, gömlek kadar ince değil, fakat ceket kadar da kalın değil. Dolayısıyla shacket’ları tam bir bahar kıyafeti olarak nitelendirebiliriz. Sonbahar ve ilkbahar mevsimlerinde tercih ettiğimiz ve zamansız klasikler kategorisindeki trençkotlara iyi bir alternatif olacak olan bu parça, özellikle büyük cepleri, iri düğmeleri ve genellikle camel, haki, bej gibi nötr renk tonlarında üretilmesi sebebiyle bana bir miktar militer stili hatırlatmıyor değil.

Genelde keten kumaşlardan üretilen shacketları, converse ya da spor ayakkabılar ve jean ile kombinlediğimizde spor bir siluet elde ederiz. Fakat shatketlar, yalnızca spor kombinlerin oyuncusu değildir. Shatket – etek – babet üçlüsünden faydalanarak şık bir kombin oluşturmanız da mümkün. Şık aynı zamanda fonksiyonel olan bu parçaya gardıroplarınızda yer vermeyi ihmal etmeyin…

Şeyma Yükseltan Gövdeli

Şeyma Yükseltan Gövdeli

1987 doğumlu olan Şeyma Yükseltan Gövdeli, üniversitede Moda Tasarım Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra, eğitim bilimleri ana bilim dalında lisansüstü eğitimini tamamladı. Özel ilgi alanı olan moda, moda psikolojisi ve styling üzerine yazılar kaleme alan yazarımız, modest giyime farklı bir bakış açısı kazandırmayı vizyon edinmiştir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın