Türk Modacı Çiğdem Akın Londra’da Koleksiyonunu Tanıttı!

Türk moda tasarımcıları yurt dışındaki en prestijli moda haftalarında Türkiye’yi temsil etmeye devam ediyor.

Temsil etmelerinin yanında ilgi çeken koleksiyonlarla ön plana çıkmaları ise Türkiye için büyük bir onur kaynağı. Neredeyse tüm önemli moda haftalarında yer edinen moda tasarımcıları son olarak geçtiğimiz hafta New York’ta yer almıştı. Hakan Akkaya’nın defilesinde önemli Türk mankenler de podyumdaydı. Geçtiğimiz gün ise Londra’daki moda haftasında farklı moda tasarımcısının defilesi dikkat çekti.

Çiğdem Akın’dan Obsidian Koleksiyonu!

Londra Fashion Week’de haftanın üçüncü gününde gerçekleşen Çiğdem Akın’ın koleksiyonu Obsidian ismiyle yer aldı. Sonbahar-Kış koleksiyonunu sergileyen moda tasarımcısı, koleksiyona neden obsidian ismini verdiğini de belirtti. Sunmuş olduğu tasarımların yapımında obsidyen taşından esinlenmiş olması defileye ismini vermesinin en önemli neden. Adeta bir şova dönüşen defile Zeynep Ober tarafından organize edildi.

Çiğdem Akın, koleksiyon için çok çalıştıklarını ve aylarca emek verdiklerini açıklarken Jazzgir isimli mekanda gerçekleşen organizasyonun gelirlerinin bir vakıfa aktarılacağı söylendi. Bu vakıf Lifetime Learning olarak açıklandı. Lifetime Learning yetişkinler için işsizlikle mücadele temasını bünyesinde barındıran bir vakıf olarak biliniyor.

Moda tasarımcısının koleksiyonları yakın tarihte bir moda haftasında daha yer bulacak. Hangi moda organizasyonu diye merak edenlere hemen belirtelim Mercedes-Benz Fashion Week. Londra’daki etkinlik sonrasında bir sonraki organizasyon için çalışmalara başlanacak.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak