Turkish’i Dondurma 15 Martta Sinemalarda

Son yıllarda ilgi çeken Türk filmleri vizyona girmeye devam ederken, yine merakla beklenen yapımlardan biri olan Turkish’i Dondurma 15 Mart’ta vizyona giriyor. Yapımcılığı Mustafa Uslu tarafından üstlenilen filmde başrollerde Ali Atay ve Erkan Kolçak Köstendil yer alırken, filmin fragmanı ve görselleri ise şimdiden ilgi oluşturmaya devam ediyor.

Son yıllarda Türk yapımı filmler çok yüksek bir ilgi görmeye başlarken, özellikle Ayla ve Müslüm gibi isimlerin başarısı birçok yapımcı için de örnek oluşturuyor. Bu yapımlarda yer alan Ali Atay, Erkan Kolçak Köstendil gibi oyuncuları bir araya getiren Turkish’i Dondurma filmi de özel bir hikayeyi vizyonlara taşıyor. Çanakkale Savaşı sırasında Avustralya’da yaşayan iki Türk’ün öyküsünü beyaz perdeye taşıyan film, 15 Mart itibariyle Türk sinemalarında vizyona girecek.

Vizyona girmesine yaklaşık 2 ay süre olan Turkish’i Dondurma filmi, İstanbul’un Kemerburgaz beldesinde kurulan özel bir platoda çekildi. Bu yıl çok iddialı yapımlar arasında gösterilen Turkish’i Dondurma filmi yapımcılığı Mustafa Uslu tarafından gerçekleştirilirken yönetmenliği Can Ulkay tarafından yapılan bir yapım olarak vizyona girecek. Tarihi bir dram filmi olarak hazırlanan filmde Erkan Kolçak Köstendil ve Ali Atay’a ek olarak yine ünlü oyuncular Şebnem Bozoklu, James Farley ve Will Thorp yer alıyor.

Filmin Hikayesi

Filmin hikayesi Çanakkale Savaşı dönemlerinde geçerken, özellikle Türkiye dışında yaşanan bir hikayeyi de anlatıyor. Çanakkale Savaşı dönemlerinde Avustralya da yaşamakta olan iki Türk’ün hikayesinden esinlenen bu film, ilginç ve dramatik bir öykü ortaya çıkarıyor.

Ülkelerine dönmek isteyen iki Türk’ün verdikleri mücadelenin işlendiği filmde yapımcı Mustafa Uslu yoğun bir araştırma yaparak saf ve temiz bir hikaye ortaya çıkardıklarını belirtiyor. Prodüksiyon çalışmalarının da çok yoğun bir dönem aldığı bilinen filmde Ayla filmi ile insanların kalbine dokunulması sonrasında bu filmde de dokunaklı bir hikaye ortaya çıkartıldığı belirtiliyor. Ali ve Mehmet karakterleri filmin ön planda bulunan başrol oyuncuları olurken, aslında film sayesinde savaşta kazanan bir tarafın olmadığı gösterilmeye çalışılıyor.

Hava muhalefeti nedeniyle 3 ay gibi bir süre alan film çekimleri sırasında Erkan Kolçak Köstendil, hikayeyi gerçekten sevdiğini ve yabancı oyuncuların işe daha çok bağlandığını belirtiyor. Oyuncuların filmi çok severek çektiğini, ama savaşın ne kadar saçma bir şey olduğunu anlatan filmde, aynı zamanda mutlu bir halkın nasıl ayrıştırıldığının da anlatıldığı belirtiliyor. Evrensel bir yapıya sahip olan filmde heyecanlandıran bir taraf yer alıyor.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak