Üç Silahşör Balesine İstanbul’da Prömiyer!

Alexandre Dumas (père)’ın eseri olan Üç Silahşörler, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. Balenin prömiyeri 1 Aralık Cumartesi günü gerçekleşti…

İstanbul’da yapılan promiyerle ilk kez sanatseverlerle buluşan Üç Silahşör balesinde, Alexandre Dumas (père)’ın unutulmayan eseri sahnelere aktarılıyor. Üç Silahşör Balesi’nin İstanbul’daki prömiyeri İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından gerçekleştirildi. Balenin prömiyerine sanat, iş hayatından önemli isimler katıldı. Oldukça yoğun ilgi gören prömiyerle birlikte Üç Silahşör balesi ilk kez sahnelenmiş oldu.

Üç Silahşörler Balesi Konusu!

Yazdığı tarih romanlarıyla adından söz ettiren ünlü Fransız yazar Alexandre Dumas tarafından roman olarak kaleme alınan bir eser olan Üç Silahşörler, 16. yüzyılın Fransa’sında Meung Kasabası’nda geçiyor. Tarihi bir macera romanı olan Üç Silahşörler, XIII. Louis döneminde kralın muhafız birliğinde içerisinde görevde olan Athos, Porthos ve Aramis isimli üç silahşöre katılmak için Paris’e yolculuk eden D’Artagnan’ın maceralarını ele alıyor.

Büyük bir ilgi gören Üç Silahşör balesinin senaryosu ve koreografisinde Armağan Davran ve Volkan Ersoy imzası bulunuyor. İkili daha önce 4. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde Yılın Bale-Dans Koreografi ve Yılın Bale-Dans Yapımı ödülüne layık görüldüler.

Üç Silahşör Balesi Hangi Tarihte Nerede Sergilenecek?

Müzik düzenlemesi Bujor Hoinic tarafından yapılan Üç Silahşör balesi İstanbul’da birden fazla mekanda sergilenecek. Üç Silahşör, 2018 yılında Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde 4, 6, 8, 18, 20 Aralık tarihlerinde, 2019 yılında ise 2, 4 Nisan tarihlerinde sergilenecek.

8, 22 Aralık 2018’de saat 16.00’da, 2,4 Nisan 2019 tarihlerinde ise saat 20.00’de izlenebilecek olan Üç Silahşör balesi 28 Mart 2019’da ise Zorlu PSM-Turkcell Sahnesi’nde sanatseverler ile buluşacak.

2 perdede toplam 100 dakika süren oyunun müziklerinde Giuseppe Verdi imzası bulunuyor. Dekor tasarımı İsmail Dede tarafından yapılan Üç Silahşör Balesi’nin kostümlerini ise Nursun Ünlü tasarladı.

Üç Silahşör Balesi Oyuncuları!
• Erhan Güzel (D’Artagnan)
• Batur Büklü (Athos)
• Oliver Spence (Porthos)
• Mehmet N. Arkan (Aramis)
• Büşra Ay (Constance)
• Olcay Tunçeli (Lord Buckingham)
• Melike Koper (Milady)
• Gizem Atik Tuncay (Kraliçe)
• Ömer Erenler (Rochefort)

Üç Silahşörler oyuncu kadrosu dışında balede İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları da dans ederek oyuna eşlik ettiler.

Sibel Yücel

Edebiyat, Sinem ve Tiyatro düşkünlüğü ile bilinen editörümüz Sibel Yücel, Kültür ve Sanat kategorisinde deneyimlerini paylaşırken Kültür ve Sanat Dünyasındaki gelişmeleri okuyucularımıza aktarır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak