Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde Heyecan Dorukta!

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali tüm heyecanıyla geçtiğimiz günlerde başladı!

5. yılını dolduran festivalde; Hindistan, Brezilya, İran, Kırgızistan’dan başta olmak üzere tam 39 ülke katılacak. 107 filmin sunulacağı festival, ünlü konuklarıyla da Kasım ayının en çok konuşulan etkinliklerinden biri olmaya aday.

17 Kasım’da başlayan, İstanbul Medya Akademisi ile Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, 26 Kasım’da sona erecek.

YERLİ SİNEMAYA KATKILARI BÜYÜK

‘Bosphorus Film Lab’ bu senenin yeniliklerinden biri olacak. TRT işbirliğiyle geçen yıl başlatılan Yapım Destek Platformu, bu yıl ‘Bosphorus Film Lab’ ismini alıyor ve yerli sinemayı destekliyor. Üstelik Türkiye’deki sinema sektörünü daha fazla geliştirip ilerletmek ve sürdürmek için önemli bir projeyle de karşımıza çıkıyorlar. Özellikle yeni, genç yapımcı ve yönetmenlerle daha güzel olanaklar sağlamaktan da geri kalmıyor.

GEORGE CLOONEY BAŞLATIYOR

Yönetmenliğe 2001 yılında başlayan Clooney merakla beklenen ‘Suburbicon’ filmiyle festivalin açılışını yaptı. Coen kardeşlerin senaryosunu yazdığı filmde Matt Damon, Julianne Moore ve Josh Brolin karekterlere hayat veriyor. Film, 1950’li yıllarda sakin ve sıradan insanların yaşadığı, huzurlu bir banliyö mahallesinde yaşayan fakat trajik bir olay sonrası ortaya çıkan durumları anlatıyor.

ÖDÜL İÇİN 8 FİLM KIYASIYA YARIŞIYOR

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, bir kez daha son dönem yerli ve yabancı sinemanın en gözde filmlerini bir araya getirilerek İstanbul’da yarışma rüzgarı estirecek.

Başkanlığını Derviş Zaim’in yapacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi; yazar Ayfer Tunç, kurgucu Aylin Zoi Tinel, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran ve oyuncu Aslı Tandoğan’dan oluşuyor. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise; Andaç Haznedaroğlu’nun “Misafir”, Ayhan Salar ve Erkan Tahhuşoğlu’nun “Eşik”, Burçak Açık Üzen’in “Beginner”, Bülent Öztürk’ün “Mavi Sessizlik”, Fikret Reyhan’ın “Sarı Sıcak”, Özgür Sevimli’nin “Murtaza”, Pelin Esmer’in “İşe Yarar Bir Şey” ve Selman Kılıçaslan’ın “Bütün Saadetler Mümkündür” adlı filmleri En İyi Uzun Metrajlı film adı altında yarışacak.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın