Uyku Arkadaşı Nedir?

Son zamanlarda yeni nesil anneler arasında hızla yayılan ve herkesin duyduğu bir terim haline gelen ‘uyku arkadaşı’ meselesi özellikle bebeklerine uyku eğitimi vermeye çalışan anneler ve anne adayı olmaya hazırlanan hamile kadınlar için daha önemli. Peki, uyku arkadaşı nedir?

Yakından Bakalım: Uyku Arkadaşı

Bebeğinizin kendi yatağında yatma zamanı geldiğini düşünüyorsanız; bebeğinize uyku eğitimi verme zamanınız da gelmiş demek. Uyku eğitimi için en iyi başlangıç ise uyku arkadaşı yöntemi olacaktır. Peki, uyku arkadaşı nedir? Uyku arkadaşı en kısa tanımı ile bebeklere yataklarında desteksiz uykuya dalmayı öğreten yardımcı bir üründür. Uyku arkadaşı sayesinde bebekler uykuya geçiş sırasında rahatlar, elleriyle uyku arkadaşı ile oynayabilir, onu koklayabilir hatta istediğinde yüzünü dahi örtebilir.

Bebeklerin ilk zamanları olan 0-4 ay arasında kollardan sıkı bacaklardan geniş, yarım kundaklanmış şekilde yatağa yatırılması pedagoglar ve doktorlar tarafından önerilen düzendir. Uyku arkadaşına geçiş için en doğru zaman ise 4. aydan sonrasıdır.

Uyku arkadaşı seçimi yaparken bebeğinizin uyku arkadaşını emme ihtimalini göz önünde bulundurmayı unutmamalısınız. Bu sebeple tüylü veya üzerinde küçük parçalar olan uyku arkadaşı tercihi bebeğiniz için uygun değildir. Uyku arkadaşının yumuşak, hafif ve kavraması kolay bir yapıda olması gerekiyor.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak