Üzerlik Tohumu Neye Yarar: Üzerlik Tohumu Çayı Nasıl Yapılır?

Üzerlik Tohumu Nedir?

En çok bilinen tabiriyle üzerlik tohumu ülkemizde ev içinde yakılıp dumanının gezdirilmesiyle bilinir. Nazara ve kötü enerjiye karşı iyi geldiği bilinir. Peki üzerlik tohumu nedir, nerelerde yetişir, nelere iyi gelir gelin bu soruların cevaplarını hep birlikte yanıtlayalım. Modern tıbbın bile üzerinde yoğun çalışmalar yaptığı bu tohum alternatif tıbbın vazgeçilmez bitkilerindendir. Kararında tüketildiğinde vücudumuzun için çok iyi sonuçlar doğuracaktır. Lakin fazla tüketilmesi iyi değildir. Her ne olursa olsun kullanmadan önce ya da kullandıktan sonra herhangi bir aksilik ile karşılaşırsanız uzman bir doktordan destek alın.

zerlik tohumu neye yarar
zerlik tohumu neye yarar

Üzerlik Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Genellikle sıcak bölgelerde yetişen bu bitki ülkemizde çay olarak tüketilmektedir. Üzerlik tohumunun yetiştiği bölgeler, Amerika, Asya ve Afrika’dır. Üzerlik tohumu beyaz çiçekler açmış ince uzun bir görüntüye sahiptir. Bu çiçeklerden edilen tohumlar içerisinde zengin mineral yapısına sahiptir. Üzerlik tohumun içeriğinde, Harmalol, harmin, harmalin, peganin isimli glikozitler ve kırmızı rengine sahip maddeler bulunmaktadır. Sadece çay olarak kullanılmamaktadır. Üzerlik tohumunda çok fazla yağ da elde edebilirsiniz. Bu yağlar tıbbi amaçlı birçok cilt hastalıklarında kullanılmaktadır.

Üzerlik tohumu, Afrodizyak içerikli olduğu için psikolojik olarak depresyon ve strese karşı sizi güçlü tutar. Kararından fazla tüketilmesi göz ve mide sağlınız için iyi değildir.

Üzerlik Tohumun Çayı Nasıl Yapılır?

  • Yaklaşık olarak 2 su bardağa suya bir yemek kaşığı üzerlik tohumu ekleyip 3 dakika kaynatın.
  • Yaklaşık 8 dakika da demlenmesini bekleyin.
  • Demlendikten sonra ise diğer bitki çayları ile karıştırmayın. Yani çok sık tüketmeyin.

Üzerlik Otu Neye Faydalıdır?

  • Üzerlik otunu yakarak dumanını içimize çektiğimiz zaman üst solumun yollarında ki enfeksiyonu ve nefes darlığını gidermiş oluruz. Bununla kalmayıp ciğerlerinizde öksürükten ötürü tahribat yaşanmış ise bunu da giderir.
  • Kış aylarında yaşamış olduğunuz boğaz enfeksiyonlu griplerinizin baş düşmanıdır. Sizin bu gripleri daha hafif atlatmanızı sağlar.
  • Tüketmiş olduğumuz besinler sonrası ince bağırsakta biriken atıklara bağlı olarak oluşan kurtların vücudumuzdan temizlenmesini sağlar. Çeşitli bağırsak hastalıklarını da engeller.
  • Uyku problemi yaşayan bireylerimiz için oldukça rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Kararında kullandığınız sürece faydası olduğu konularda oldukça verim alacaksınız.
Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın